Стимуланти За Мъже

Тази публикация има 0 коментара

Тестисите при мъжа и женските яйчници освобождават тестостерон в тялото.
Този анаболен стероид се отразява както върху физическото, така и върху психическото здраве. С напредване на възрастта нивата му намаляват и е възможно да се получи хормонален дефицит. Това крие риск от различни заболявания.
Съществуват различни методи за увеличаване нивата на тестостерона, но някои от тях могат да предизвикат нежелани реакции.
Допълнителен прием на, храни и хранителни добавки спомагащи производството на този хормон могат да се окажат едно добро решение и добър вариант за стимулиране и поддържане на нормални нива в кръвта.

Хормоните
Инжектирането и приема на различни таблетки, предлагат най-прекия начин за увеличаване нивата на тестостерона. Трансдермални пластири които освобождават тестостерон в кръвта, са един от безопасните начини за повишаването му.
От 2010г. експеримент описан в „Human Reproduction“ проучва въздействието на трансдермален тестостерон върху жени имащи репродуктивни проблеми. Здрави жени са приемали хормона, други са употребявали лепенки с плацебо ефект. Експериментът е траел седем дни. За този период нито една от тях не е дала индикации за страничен ефект от третирането с хормона. Подобни резултати са постигнати и при мъже, които са приемали допълнително, освобождаващия хормон гонадотропин.
Дългосрочните ефекти от хормоналната терапия все още подлежат на допълнителни изследвания и информацията за тях е непълна.

Прохормони
Дехидроепиандростерон, или DHEA и други прохормони като андростендион могат да предложат друг начин за стимулиране производството на тестостерон. Сами по себе си те имат малък ефект, но когато се приемат от човешкия организъм се преобразуват в тестостерон.
Дневния прием на дехидроепиандростерон повишава нивата на тестостерон в сравнение с тези, които не приемат въпросния хормон. Предстоят редица подробни анализи преди учените да могат да препоръчват редовната употреба на това вещество.

Билки
Екстракт от Tribulus Terrestris ( Бабини зъби ), също оказват положителен ефект върху репродуктивната система. Това се дължи на повишаването на тестостерона. Статия от 2009г, в списание „Fiziolohichnyi Zhurnal“ се описва въздействието на хранителни добавки със съдържание на Трибулус при здравите мъже. Същите са били давани на атлети три пъти дневно в продължение на три седмици. Резултатите сочат, че нивата на тестостерон се повишават още през първите 10 дни от началото на приема.
Още не са на лице данни при жени употребяващи тази билка. Някои пациенти съобщават за странични ефекти и нежелани реакции. Една от тях е увеличаване на мастната тъкан на гърдите при мъжете. Друга билка, която може да повиши нивата на тестостерон е Eurycoma longifoliа наричана още Дългия Джак. Тя се използва и като тестостеронов бустер.

Други Стимуланти
Вещества съдържащи се в енергийните напитки също могат да имат положителен ефект върху ендокринната система. Стимуланти като кофеина например засилват трудоспособността и бдителността.
Повишаването нивата на тестостерон могат да усилят този ефект. През 2010г. „Европейско списание за Приложна Физиология“ оценява ефектът на кофеина върху тестостерона при колоездачите от мъжки пол.
Нежеланите реакции, които може да предизвика прекомерната употреба на кофеин са безсъние, тревожност, изпотяване на дланите и безпокойство.
Гуараната и таурина също се смятат за енергийни стимуланти и се приемат под формата на напитки и таблетки.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
Ползите и Страничнтите Ефекти От Приема на Л – Аргинин

Л – Аргинин (L-Arginine) е аминокиселина, съдържаща се в кафявия ориз, някои ядки и семена, пиле и шоколад. Той е...

Затвори