Ползите и Страничнтите Ефекти От Приема на Л – Аргинин

Тази публикация има 0 коментара

Л – Аргинин (L-Arginine) е аминокиселина, съдържаща се в кафявия ориз, някои ядки и семена, пиле и шоколад. Той е важен за производството на азотен оксид в организма, който подпомага кръвоносните съдове да разширяват вътрешния си диаметър – процес, наречен вазодилатация, като така да подобри някои състояния на организма. Следователно може да се каже,че Л – Аргининът е полезен.
Обикновено се счита за безопасно хранително вещество, но има някои странични ефекти

Еректилна дисфункция
В проучване на „BJU International“, публикувано през 1999 г., учените откриват, че 5 грама Л -аргинин дневно приеман в продължение на шест седмици, подобрява потентността при мъже с еректилна дисфункция.

Ангина Пекторис
Пациенти с ангина пекторис, дискомфорт или болка в гърдите, поради коронарна болест на сърцето са в състояние да се възползват от ползите при прием на Л-аргинин. В проучване на „The American Journal of Cardiology“ публикувано през 1997г.,
се посочва, че 6 грама Л-аргинин дневно приеман в продължение на три дни, увеличава физическия капацитет на пациентите с ангина.

Увеличаване На Нивата На Кръвната Захар
Л-аргининът може да повиши нивата на кръвната захар. Според някои специалисти, пациенти, приемащи лекарства, за контрол на нивото на кръвната захар трябва да бъдат внимателни, когато приемат
добавки със съдържание на Л-аргинин.

Промени В Биохимичните Показатели На Кръвта
Способността на L-аргинин да произвежда азотен оксид може да доведе до промени на електролитите и химикалите в кръвта. Проучвания показват, че той може да повиши нивата на калий, хлор,
креатинин и урея в кръвта и да понижи нивата на натрий и фосфат.
Хората, които страдат от заболяване на бъбреците или черния дроб са особено уязвими към тези промени и трябва да приемат аргинин само под медицинско наблюдение.

Стимулира Херпес Вируса
Според д-р Шелдън Шепс, специалист по хипертония, голямото количество Л-аргинин, може да предизвика херпесен вирус, който причинява херпеси по устните и гениталите.
Затова той препоръчва на пациенти предразположени на подобен вид възпаления да не приемат добавки и храни съдържащи тази аминокиселина.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
Наднормено Тегло И Нарушената Сексуална Функция

За появата на еректилната дисфункция има няколко причини, повечето от които са заболявания, засягащи пряко сърдечно-съдовата функция, като хипертония, сърдечни...

Затвори