Наднормено Тегло И Нарушената Сексуална Функция

Тази публикация има 0 коментара

За появата на еректилната дисфункция има няколко причини, повечето от които са заболявания, засягащи пряко сърдечно-съдовата функция, като хипертония, сърдечни заболявания и диабет. Според направени проучвания мъжете със затлъстяване е много по-вероятно да страдат от тези заболявания и съответно да срещат трудности с ерекцията.
Наднорменото тегло, с няколко излишни килограма е малко вероятно да доведе то проблеми със сексуалната функция, но може да проправи път към затлъстяване.
За затлъстяване се счита телесни мазнини и ИТМ (индекс телесни мазнини) над 30.Това може да доведе до сериозни проблеми за здравето и до проблеми в леглото.

Как Затлъстяването Се Отразява На Тялото
От метаболична гледна точка, затлъстяването допринася за диабет като засяга начина, по който тялото преработва захарта. Освен това, хората с наднормено тегло са склонни да имат висок холестерол и са по-податливи на хипертония и сърдечно-съдови заболявания.
От гледна точка на качеството на живот, затлъстяването води до нарушения на съня, хъркане и по-тежки случаи като сънна апнея. Всички тези неща могат да доведат до перманентна умора и депресия.
Затлъстелите хора могат да получават прекомерно изпотяване, прегряване и обриви в гънките на кожата. Наднорменото тегло оказва натиск върху ставите и води до болки в колената, глезените и гърба. Затлъстяването увеличава риска от някои видове рак, заболявания на жлъчния мехур и инсулт.

По Какъв Начин Затлъстяването Засяга Ерекцията
Затлъстяването може да засегне пряко еректилна дисфункция чрез намаляване на нивата на тестостерона. Той е основният полов хормон при мъжете и играе важна роля за либидото и сексуалната функция.
Косвено, затлъстяването допринася за други заболявания, като хипертония, която също засяга нормалната сексуална функция.
Пенисът се нуждае от достатъчно снабдяване с кръв, за да получи ерекция. Хипертония, диабет, висок холестерол и сърдечни заболявания допринасят за еректилна дисфункция, като увреждат и свиват кръвоносните съдове. Това влияе върху начина, по който кръвта достига и преминава през пениса.

Възможно е да окажете противодействие на ефектите и заболяванията причинени от затлъстяване с диети и упражнения, а в някои случаи и с намесата на медикаменти.
Затлъстелите хора със здравословни проблеми трябва да се консултират със своя лекар преди да започнат диета, упражнения или програма за отслабване.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг, Заболявания
Заболяване На Венците и Проблеми с Ерекцията

По-свежият дъх може да не е единственият резултат от лечението на венците. Според ново проучване тяхното лечение може да повлияе...

Затвори