Заболяване На Венците и Проблеми с Ерекцията

Тази публикация има 0 коментара

По-свежият дъх може да не е единственият резултат от лечението на венците. Според ново проучване тяхното лечение може да повлияе върху сексуалния ви живот, чрез подобряване  на еректилната функция.

Предишни изследвания са свързали еректилната дисфункция с пародонтита (възпаление на венцте). Ново проучване проведено в Турция показва, че лечението на пародонтит оказва положителни резултати и в друга
област. Намалени били и  симптомоите  на еректилната дисфункция.

„Доколкото ни е известно, това е първото проучване, което е оценило потенциалната връзка между еректилната дисфункция и лечението на пародонтоза“ – споделят от университета Инону в Малатия, Турция.
„Резултатите показват, че симптомите на еректилна дисфункция са намалели след пародонтално лечение“.

В изследването са участвали 120 пациенти с тежка или умерена форма на еректилна дисфункция и хроничен пародонтит. Половината са получили лечение за възпаление на венците, а другата половина не са.
Тези, които са се подложили на лечението съобщават, че значително се е подобрило нивото им на еректилна функция след три месеца.

Изследването  не е първото в тази област. Предишни проучвания в Индия, Тайван и Израел също са направили връзка между пародонтозата и симптомите на импотентност.

Новите открития добавят тежест на предположението, че еректилните проблеми, може да са следствие от заболяване на венците.

„Смятам, че наистина са взаимосвързани двете заболявания“-споделя д-р Андрю Креймър, професор по урология в университета в Мериленд. „Въпреки това, няма никаква причинно-следствена връзка между пародонтозата и еректилната дисфункция“.

Според д-р Крамер на пръв поглед няма обяснение за това как заболяването на зъбите или венците може да се отрази на нервите или притока на кръв към мъжките генитали. Но въпреки това имат много общи знаменатели,
които могат да бъдат свързани.

„Причинно-следственият елемент вероятно са съдови заболявания, лошо общо здравословно състояние, липса на стоматологична помощ, диабет, хипертония или всички те заедно“ – казва той. „Те са взаимосвързани, но
поради общия базов фактор“.

„Резултатите от изследването  предоставя доказателства, че пародонталното лечение може да помогне за намаляване симптомите на импотентност“- отбелязват учените.

Констатациите са в съответствие с тези на  предишните проучвания, при които е установено, че има връзка между еректилната дисфункция и възпаление на венците, причинено от пародонтоза.

От своя страна авторите на проучването се застраховат, че са необходими повече изследвания, за да се изясни как точно си взаимодействат двете условия.

Откритията са проверени и приети за бъдещо публикуване в списание „Клинична Пародонтология“.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Заболявания, Любопитно
Нивата На Естроген И Тестостерон в Мъжкия Организъм След 40 Годишна Възраст

Повишава ли се нивото на естроген в мъжкия организъм след 40 годишна възраст, така както се намалява тестостерона? Средната възраст...

Затвори