Сексуални Стимуланти За Мъже

Тази публикация има 0 коментара

Загубата на сексуално желание в даден момент може да се окаже сериозен проблем за всеки един мъж. Фактори водещи до това могат да бъдат стрес, безсъние, религиозни убеждения или прием на различни видове лекарства.
Всичко това може да доведе до сексуална дисфункция и загуба на либидо. Съществуват традиционни схващания, че някои храни могат да се определят като афродизиаци.
Съвременни изследвания сочат, че съществуват и различни билки, които могат да усилят сексуалното желание и да повишат либидото.

Важно преди да се пристъпи към техния прием е добре да се направи консултация с лекар.
Във всички случаи към които и билки да се насочите, имайте предвид, че се използват само като спомагателно средство, а не като форма на конвенционално лечение.

Дамяна ( Damiana )
Това е билка откриваща се в Централна и Южна Америка. Използва се за преодоляване на умората, при хормонален дисбаланс и за тонизиране на централната нервна система. Според природонаучния колеж Клейтън, дамяна може да се използва както от мъже, така и от жени. Смята се, че при мъжете има благоприятно действие за повишаването броя на сперматозоидите, а при жените спомага за регулиране на овулацията. Билката също така се прилага и за преодоляване на страничните ефекти от менопаузата, като внезапни горещи вълни и намалено сексуално желание. Смята се се за безопасна според, но преди да пристъпите към нейния прием е добре се консултирате с личния си лекар.

Сао Палмето ( Saw Palmetto )
Сао Палмето (Saw Palmetto) е палмово дърво, което расте в повечето тропически гори. Плодовете и цветовете на дървото в традиционната медицина се използват против възпаление на пикочните пътища и повишаване на сексуалното желание.
Медицинския център към университета в Мериленд прави изследвания, които показват, че това палмово растение може има благоприятен ефект при увеличена простата. Тази билка се оказва също толкова ефективна, колкото и конвенционалните лекарствени средства, но без да се наблюдава загуба на либидото.
Поради ограничения брой проучвания обаче, за пълното потвърждаване на положителния ефект от приема на Сао Палмето са необходими още редица изследвания.
На този етап е добре да направите консултация с професионалист, преди да пристъпите към нейната употреба.

Йохимбе ( Yohimbe )
Йохимбе е африканска билка с репутация на естествен афродизиак. В химичния си състав съдържа йохимбин хидрохлорид, който се използва в лекарствата за лечение на еректилна дисфункция. Известен е и ефекта, който има за изграждане на мускулна маса при спортистите.
Университетът в Мериленд препоръчва тази билка като естествена терапия за справянето с проблемите с общото сексуално неразположение.Същият предупреждава, че високите дози могат да имат странични и ефекти.

Жен-шен ( Ginseng )
Жен-шен или така неречения Panax ginseng e универсална билка, която се използва за третиране на множество неразположения и различни заболявания като високо кръвно налягане, главоболие, висока кръвна захар, лошо храносмилане и настинки.
Смята се, че има тонизиращ ефект, благоприятства нервната система и помага на организма да се адаптира към ежедневния стрес. Разглежда се също така и като сексуален стимулант.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг, Полезно
Нивата На Естроген И Тестостерон в Мъжкия Организъм След 40 Годишна Възраст

Повишава ли се нивото на естроген в мъжкия организъм след 40 годишна възраст, така както се намалява тестостерона? Средната възраст...

Затвори