Програми С Упражнения За Бодибилдинг

Тази публикация има 0 коментара

Този тип програми включват упражнения, които биха ви помогнали да се подготвите за бодибилдинг състезания.
В тях се набляга основно на изграждането на мускулна маса и изчистването от мазнини от мускулите,
като целта е постигане на по-добър релеф и обем.
Програмите ще ви помогнат да развиете баланс и симетрия във всяка една мускулна група. В началото се изпълняват с по-големи тежести и по-малко повторения, като към края се набляга на повечето повторения с намаляване на тежестите.

Изолирани и комбинирани движения
Бодибилдинг програмите могат да включват изолирани и комбинирани упражнения. Комбинираните допринасят за изграждането на повече мускулна тъкан защото в тях взимат участие няколко мускулни групи.
Тези включващи изолирани движения имат за цел да коригират начина, по който изглежда конкретна мускулна група. Чрез тях се цели постигането на по-добър релеф и симетрично мускулно развитие.

Мускулни групи и повторение на упражненията
Федерация на личните треньори препоръчва разделянето на програмите за обща тренировка да бъде на три части в три различни дни от седмицата.
В първия ден от тренировката можете да наблегнете на мускулните групи включващи упражнения за гръб и гръдна мускулатура.
През втория ден от тренировката може да включите раменете, бицепсите и трицепса. Упражненията включващи четириглавия бедрен мускул и прасците могат да се изпълняват през третия ден.
Всяка мускулна група може да се упражнява веднъж или два пъти през седмицата. Упражненията включват използване на по-големи тежести, като не бива да се допуска претоварване. Между тренировките на всяка мускулна група трябва да има почивен интервал от два дни.

Пропорционално развитие
При състезанията по културизъм се оценява баланса, по който са развити вашите мускули. Програмите за упражнения са предназначени точно с тази цел – пропорционално развитие на всяка една мускулна група, като това да доведе до по-добра оценка от съдиите.

Разнообразие на упражненията
Мускулите имат способността да се адаптират към всяко едно упражнение в рамките на няколко седмици. Ефективните програми включват различни упражнения изпълнявани с различни тежести, повторения и интензитет.
Целта е по този начин да се съживи мускулната тъкан.
За да държите мускулите си в адаптивно състояние, трябва да се използва многообразие от упражнения за всяка една мускулна група. От време на време включете в тренировката си вдигане на малки тежести
с повече повторения.Това трябва да е част от тренировките, включващи вдигане на големи тежести с малко повторения.

Кардио, гъвкавост и стабилност
Програмите задължително трябва да включват и упражнения без използването на тежести. Задължително се правят кардио упражнения. За да избегнете травми по време на тренировки или състезание трябва да се практикува
така наречения стречинг (разтягане). Това са упражнения като йога, пилатес или аеробика. Те ще заредят мускулите ви с енергия. Спортове като плуване и бягане могат да се отразят общо укрепващо и да ви помогнат за постигането на по добри резултати в залата и на състезателния подиум.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
Какво Представляват Тестостероновите Бустери?

Тестостеронът е хормонът,който е отговорен за наличието на характерните отличителните белези при мъжете като дълбокия тембър и окосмяването по лицето....

Затвори