Какво Представляват Тестостероновите Бустери?

Тази публикация има 0 коментара

Тестостеронът е хормонът,който е отговорен за наличието на характерните отличителните белези при мъжете като дълбокия тембър и окосмяването по лицето. При зрелите мъже, той играе важна роля в ежедневието, включително степента на съсредоточаване и желанието за секс.

На какъв принцип работи тестостеронът

Производството на тестостерон до голяма степен се определя от възбуда или стимулация. Изпраща се сигнал от мозъка към хипофизната жлеза и се поставя началото на верига от събития, които водят до производство на тестостерон.
Той се произвежда в мъжките тестиси, където се образуват холестеролни клетки, наречени Лайдигови клетки.Тестисите освобождават малки количества тестостерон в кръвния поток и се превръщат в клетки, които оказват влияние върху процеси като производство на мускулна маса.

Промени в нивата на тестостерон

Поради комплексния характер на производството на тестостерон, промените в нивата му могат да се дължат на редица фактори. Мъжете с увреждане на тестисите или с определено генетично заболяване могат да имат ниско производство на този хормон.
Занижено производство може да има и в резултат на претърпяна травма на тестисите в по ранна възраст.
Изследване проведено от Томас Трависън, учен в Изследователският институт в Ню Инглънд заключава, че диетата и консумацията на алкохол също могат да повлияят върху нивата на тестостерон. Причината е, че това може да причини засилено производство на женския хормон естроген в мъжкия организъм, което съответно да доведе до спадане на нивата на тестостерон. При мъже с наднормено тегло също се наблюдава такъв спад.

Последствията от нисък тестостерон

Мъжете с ниски нива на тестостерон са склонни да изпитват спад на сексуалното влечение, както и еректилна дисфункция. Ниските нива на хормона могат да се проявят със симптоми като лошо настроение, умора и неспособност за концентрация. Тези, занимаващи се с физическа дейност е възможно да изпитат недостиг на сила.
Тестостероновите бустери може да отстранят тези симптоми и да бъдат от полза за много хора. Въпреки това, само лекар може да определи дали пациентът страда от нисък тестостерон, чрез различни кръвни и безкръвни изследвания.

Какво представляват тестостеронови бустери?

Клиниката в Кливланд отбелязва, че тестостероновите добавки могат да са под формата на инжекции, лепенки, кремове или гелове. Бустерите могат да бъдат закупени от фитнес зали, спортни магазини за хранителни добавки или от електронни магазини за фитнес храни. Но в случай, че нямате необходимост от тази добавка, е възможно да получите странични ефекти.
Добавките тестостерон трябва да се взимат в определена последователност, в зависимост от желаната цел. .

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
Тестостерон и Мускулен Растеж

Връзката между тестостерона и мускулния растеж е добре позната на всеки, който поне веднъж е посещавал фитнес салон или се...

Затвори