Липосукция за мъже

Тази публикация има 0 коментара

Когато става въпрос за козметична хирургия, винаги се е прави връзка с прилагането й върху нежния пол. В днешно време това далеч не е така. Статистиката сочи, че мъжете вече чукат  почти толкова често на вратата на пластичния хирург, колкото и жените.  За това разбира се има причини и ето някои от тях.

Повишаване на осведомеността

В днешно време мъжете осъзнават, че също могат да се възползват ползите, които предлага козметичната  хирургия. Почти всеки в определен момент би искал да изглежда с няколко години по-млад.
Вече съществува достатъчно информация намираща се в интернет, предлагана от телевизионни предавания или модни списания. Това дава възможност на хората да разбират ползите и рисковете, които крие всяка една козметична намеса.

С разбирането на спецификата при  прилагането на подобен тип хирургия идва и избора, който може да се направи. По принцип жените са тези, които имат по-голям избор в това да направят нещо за своя външен вид или начин по който изглеждат. Сега това далеч не е така защото козметичната хирургия се прилага също толкова успешно и върху мъже. Всичко разбира се е въпрос на избор.

Защо да го правя?

Една от причините за тази промяна е силната конкуренция в света на бизнеса. Прието е схващането, че колкото по-възрастен е един човек, толкова по-нетрудоспособен е той. В усилията си хората да изглеждат по-млади, се крие една от причините те да прибягват до услугите на козметичната хирургия.
Лошите хранителни навици и стреса също могат да повлияят на решението да се подложим на хирургическа намеса. Много често мъжете си мислят, че единствения начин да се отърват от излишните килограми е с прилагането на липосукция.

Липосукция 101

На практика липосукцията се приема от мъжете като скулптуриране на тяхното тяло. Със съвсем малки разрези, които обикновено остават незабележими и след интервенцията, се постигат наистина впечатляващи резултати.
Въпреки, че почти всяка област от тялото може да бъде подложена на тази процедура, мъжете обикновено я прилагат основно върху корема, двойната брадичка и зоната в областта на кръста.

Областта на шията се изсмуква, чрез малък разрез под брадичката или зад ухото. Мазнините в тази област обикновено се премахват защото това дава по-добър профил и спомага за изпъването на кожата в тази област.

За премахването на мазнините в областта на корема, разрезите се правят най-често в областта на слабините така, че при изсмукването да се получи кръстосване на дренажите за по-добър резултат.

Ултразвуковата липосукция също е често приложима в областите, които искаме да коригираме. Много лекари смятат, че тази практика може успешно да се прилага и при мъже с гинекомастия ( уголемяване гърдите при мъжете).

Масивна костна структура

Мастните натрупвания са един от начините нашето тяло да съхранява енергия. Хормони като стероиди и инсулин контролират метаболизма на мазнините.
Те се делят на два вида: дълбоки и подкожни.
Всеки човек има различен модел на отлагане на мазнини в различните части на своето тяло. Това винаги е строго индивидуално. Именно това е слоя мазнини, който се отстранява при традиционната липосукция.
Повърхностния или подкожен слой е основния причинител на целулита, който се наблюдава не само при жените разбира се. Той е доста по-труден за отстраняване, чрез традиционна липосукция и често пъти се използва ултразвук.

Продължение

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Контрацепция за мъже – RISUG

Индийският биоинженер Суджой Гуха разработва това, което  би могло да бъде най-революционната контрацептивна технология, откакто са се появили противозачатъчните хапчета....

Затвори