Контрацепция за мъже – RISUG

Тази публикация има 0 коментара

Индийският биоинженер Суджой Гуха разработва това, което  би могло да бъде най-революционната контрацептивна технология, откакто са се появили противозачатъчните хапчета.

На 12 юли е публикувана статия в новинарския сайт Глобал пост за най-новата технология RISUG, за инхибиране на сперматозоиди – обратима вазектомия чрез инжекция, без хирургическа намеса.

Според доклада, три клинични проучвания вече са в ход в Индия. Лечението може да бъде достъпно най-рано следващата година.

Активистът Илейн Лиснър от Сан Франциско също подкрепя новия контрацептивен метод и има за цел да помогне на разпространението на RISUG в САЩ под търговското наименование Visalgel.

Друга нова технология за контрол на раждаемостта включва контрацептивен гел, който може да замени противозачатъчните хапчета и лепенките.

Според учените,тествали гела върху 18 жени, само 3 мг. дневно, прилаган на ръцете, краката, раменете или корема е доказана алтернатива на хапчетата анти-бебе.

По време на проучването не са се появили никакви странични ефекти като гадене и наддаване на тегло. Учените съобщават, че гелът може да се употребява дори и по време на кърмене.

Той е разработен съвместно с лекарствената компания „Antares Pharma“, която се надява да пусне продукта на пазара, ако клиничните резултати продължават да са все така положителни.

В процеса на подготовката се разработва и контрацептивен спрей от биотехнологичната австралийска компания Acrux. Спреят показва положителни резултати в ранните клинични проучвания, въпреки, че е
необходима още работа над него, преди да бъде достъпен. Също като гела и той ще може да се използва и по време на кърмене.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Преждевременната еякулация в цифри

"Повечето изследвания сочат, че мъже страдащи от преждевременна еякулация (ПЕ) , получават оргазъм между 15 и 60 секунди след началото...

Затвори