Основни правила на храненето

Тази публикация има 0 коментара

За всички, без значение дали посещавате фитнес залата или не, колкото по-разнообразна е диетата, толкова по-голям е шанса да набавите необходимите хранителни вещества за вашия организъм.

Като се има предвид огромното значение на храната и режима за здравето ни, събрахме за вас основните правила на храненето, които взето заедно могат да ви помогнат да водите по-здравословен начин на живот.

Така, че през следващите няколко седмици нека научим за „Основните правила на Храненето“, поредица която ще ни накара да се замислим какво, защо и как трябва да се храним. Надяваме се, че това ще ви вдъхнови, да предприемете сериозен и упорит режим заедно с редовните фитнес упражненията.

Правило №1 – Разнообразие

Важно е да не се отнасяте с вашата храна, като с гориво. Например, някои хора избягват зърнени храни, бобови култури и млечни продукти. Те не се чувстват добре, уморени са през цялото време, липсва им нещо, но продължават да се въздържат от тези храни. Други пък искат да са вегетарианци. Не консумират животински продукти в продължение на 20 години и един ден, се събуждат и осъзнават, че нещо не е наред. Чувстват се отпаднали. Не се възстановяват бързо от тренировка както са свикнали. Когато това се случи, трябва да бъдат готови да се адаптират и най-добрият начин за това е да се изготви една разнообразна диета.

Хранителните вещества, които ни осигуряват енергия са доста сложни. Първо трябва да си набавите въглехидрати, протеини и мазнини. Следват ги витамините и минералите. След това фитонутриенти (хранителни вещества
от растенията) и зоо нутриенти (хранителни вещества от животински произход). А също и всички видове ензими, пробиотици и други органични вещества, които учените все още се опитват да разберат.

От друга страна имаме човешко тяло, което е точно толкова сложно, колкото всички тези неща, за които говорим. И дори и напълно да знаете нуждите на своето тяло днес, то може изобщо да не реагира така добре на обичайния ви режим утре.

За щастие не ви е необходим лекар за изготвяне на специален хранителен режим. Всъщност не трябва да правите нищо особено. Колкото по-разнообразна е диетата ви, толкова по-голям е шанса да набавите необходимите
хранителни вещества за вашия организъм. И ако това, което правите ви кара да се чувствате добре, значи това е начина по който трябва да живеете с целесъобразно хранене и подходящ вид спорт.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
Хранителни добавки – Креатин

В стремежа си да тичат по надалеч, да скачат по-нависоко и да спечелят състезанието, много спортисти се обръщат към стимулиращи...

Затвори