Приспивателни хапчета

Тази публикация има 0 коментара

Защо приспивателните могат да ви убият?

Учените откриват, че хората, които приемат около 18 приспивателни на година са с 3,6 пъти по-застрашен живот, в сравнение с тези, които не взимат никакви хапчета.

Приспивателните, често са последен вариант за тези, които страдат от безсъние. Но изумително ново проучване показва, че те не са най-доброто решение, тъй като могат да ви повлияят не съвсем добре.

Учени от Центъра за Изследване на Съня към Калифорнийския Университет откриват, че хората с предписани приспивателни са 5 пъти по-застрашени от преждевременна смърт. Изследването е включвало 10 529 души, които са имали предписани сънотворни и 23 6000 души, които не са приемали никакви хапчета, но са били на сходни възраст, здравословно състояние, доходи и редица други фактори.

При сравняване на двете групи, учените открили,че хората, които приемат около 18 приспивателни хапчета на година са с 3,6 пъти по-застрашен живот, в сравнение с тези, които не взимат никакви хапчета.
Междувременно, при тези хора, на които увеличили дозата от 18 на 132 на година, вероятността за преждевременна смърт се покачила до 5 пъти, в сравнение с тези, които не приемат никакви приспивателни.

Добре е да се отбележи, че това изследване е малко повърхностно, защото по-високата смъртност при приемащите сънотворни, не означава непременно, че това е единствената причина. Но всички белези сочат в тази посока.
Особено след като по-високите дози водят до по-висок процент на смъртните случаи в сравнителен анализ на Канадската Статистическа База данни за 2010г.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Премахване на неприятната телесна миризма

Мъжете са склонни да миришат по-силно Една от причините някои хора да излъчват по-силна телесна миризма може да бъде наличието...

Затвори