Премахване на неприятната телесна миризма

Тази публикация има един коментар

Мъжете са склонни да миришат по-силно

Една от причините някои хора да излъчват по-силна телесна миризма може да бъде наличието на повече тестостерон в тялото. Той влияе на производството на пот от апокринните жлези.

И все пак по-силната миризма, при някои може да се дължи  просто на лоша хигиена. Всички знаем, че жените спазват по-добра хигиена, в сравнение с тях мъжете.

Тези на средна възраст произвеждат вещество, наречено нонеал, което води до увеличаване на производството на лоши миризми. Но и жените произвеждат точно толкова от него, така че отново става дума за  хигиена.

Мъжете са небрежни по природа. Те могат да носят една и съща дреха с дни без да се пере. Да, прането на дрехи е много важно, когато става въпрос за миризма. Няма никакво значение, че тялото ви е чисто, ако дрехите, които обличате не са изпрани.

Друга причина,  да излъчват по-силна миризма, може да се дължи на факта, че се натоварват повече физически. Жените водят по-спокоен начин на живот.

Рядко се срещат жени строителни работници или механици, нали?

Освен това нежният пол не спортува толкова, колкото мъжете. Мъжете атлети, са склонни да се потят повече, тъй като порите им стават по-големи. Така че, тези, които тренират са много по-склонни да имат неприятна телесна миризма, заради физическата им активност.

Как да се справим с неприятната миризма?

Къпете се по-често. Взимането на душ и прането на дрехи е добър начин да се предотврати неприятната миризма. Къпането помага на мръсотията и бактериите да се отстранят от тялото.

Обвиняването на хиперхидрозата за лошата телесна миризма е извинение. Просто се къпете по-често и нещата ще си дойдат на мястото.

Дезодоранти/Антиперспиранти/ Парфюми

Много дезодоранти просто замаскират лошата миризма. Но някои продукти наистина помагат за предотвратяването й. Най-ефективни са дезодорантите съдържащи Алуминий и Цинк. И двата елемента са известни с това, че елиминират бактериите, които всъщност са причината за неприятната миризма.

Антиперспирантите, от друга страна, запушват потните жлези и така бактериите няма с какво да взаимодействат. Антибактериалните сапуни също убиват лошите вредители.

Правилно хранене

Намаляването на кофеина намалява и неприятната миризма. Кафе, кола, шоколад и други продукти съдържащи кофеин допринасят за миризмата, защото те стимулира апокринните потни жлези.
/Знаете,че бактериите обичат мастната пот?/

Пиенето на много течности стимулира екринните потни жлези. А това разрежда апокринното изпотяване, което съответно води до намаляване на  телесната миризма.

Борна киселина

Един от най-добрите продукти за справяне с телесната миризма и вероятно малко известен е борната киселина. Тя е сравнително евтина и работи чудесно. Трябва да се прилага на местата, на които не искате да се изпотявате.
Борната киселина ще забави разпространението на бактериите. Прекомерното й използване, обаче, може да раздразни кожата.

Други решения

Ако миризмата не иска да си отиде, може да се използват медикаменти, които обаче изискват рецепта. Имайте предвид, че наличието на екстремно силна  неприятна телесна миризма, може да е причинено от гъбична инфекция. Ако изпотяването е извън контрол, се приложи процедура, наречена йонофореза. Този метод, при който се използва електричество, може да изолира напълно потните пори в продължение на няколко месеца.

Ако имате неприятна телесна миризма не се притеснявайте. Има много начини за отстраняването й. Изглежда, че тук не става въпрос толкова за пол, колкото за знание и воля за спазване на елементарни хигиенни навици.
Разберете каква е причината за телесната миризма и се справете с нея.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

1 Коментар за "Премахване на неприятната телесна миризма"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
терзиев
Гост
терзиев
5 години 4 месеца преди

Здравейте !
Относно лошата миризма на тялото,моля ако някой има полезен съвет или знае нещо повече относно терапията против лошата миризма,ще Ви бъда благодарен да ми помогнете.
Благодаря.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Лошата телесната миризма

Имали ли сте един от онези дни, в автобуса или в асансьора, в които телесната миризма на някой ви удря...

Затвори