Как феромоните привличат жените?

Тази публикация има 4 коментара

Вярвате или не, ароматите са пряко свързани с привличането на противоположния пол. Тук не става въпрос за парфюми като Calvin Klein или Donna Karan. Всеки един животински вид може да изпраща мощни химически сигнали, които да имат дълбок ефект върху околните.

Обръщали ли сте внимание на факта, че не толкова привлекателни мъже се радват на вниманието на нежния пол? Това много често се дължи на феромонните сигнали, които излъчва въпросният човек.
Независимо, че вие сте облечени по-елегантно или сте с много по-привлекателна външност, когато нещата опрат до химически сигнали, външния вид не винаги е от основна роля.

Какво представляват феромоните?

Феромоните се откриват при всеки животински вид, насекоми и растения, като тяхната цел е сексуалното привличане на противоположния пол с цел размножаване.
По принцип феромоните са подсъзнателни сигнали за секс. Специална структура намираща се в носа наречена вомероназален орган (VNO), открива тези невидими частици без мирис, които могат да възникнат чрез потта или урината. Някои учени намират този орган за безполезен, но не малка част изследователи са на съвсем друго мнение.

Феромонните сигнали се предават чрез VNO към хипоталамуса. Това е частта от мозъка, която е известна със способността си да променя емоциите, хормоните
касаещи възпроизвеждането и разбира се сексуалното поведение.

Могат ли феромоните да ви направят по-привлекателен?

Прост, или не толкова, отговорът на това дали човешките феромони могат да ви направят по-привлекателен е „може би“. Въпреки, че учените от Чикагския Университет са открили, че феромоните могат да променят настроението, дишането, сърдечната честота и телесната температура, независимо дали могат да възбудят някого. Това все още подлежи на по-обстойни изследвания и доказателства.

И понеже повечето от нас обикновено измиваме нашите естествени феромони, след това трябва да изберем дали да ги скрием под облак парфюм или не. А така шансовете някой да усети сексуалните ни сигнали и аромати са почти нулеви.

Но някои козметични компании са успели да създадат феромони и да ги съхранят под формата на течност. (виж: MaxAttractive парфюм с феромони ). Доказано е, че всеки излъчва феромони. Някои повече, други по-малко. Но заради хигиенните ни навици, обикновено са в минимални количества и вероятността да бъдат засечени от жените е нищожна.

И въпреки, че синтетичните феромони, не са точно феромони от хора, те са синтезирани химически да наподобяват човешките емисии на молекулите. Някои от производителите са успели да извлекат естествено срещащи се феромони, като например от домашно прасе или елен, но те могат да бъдат ефективни само в привличането на тези видове и следователно ще се окажат безполезни.

Напръскайте се и излезте навън

Използването на феромони може да увеличи шансовете ви вечерта да завърши със секс. Това разбира се не е задължително да се случи веднага и не бива да се превръща във фикс идея. Тестовете показват, че феромони съдържащи мускусен мирис действат на нежния пол изключително възбуждащо. Въпреки това не винаги изобилието на феромони е съпътствано с изобилие от секс.

Можете да имате приятелска близост с една жена дори и по-лични разговори, но това не означава непременно, че ще правите секс с нея. Ароматите определено влияят на това колко често правите секс и с кого, но все пак не можете да разчитате изцяло на този факт.
До този момент учените са открили три човешки феромона: андростенол (аndrostenol), андростенон (androstenone) и копулинс (copulins).

Андростенол и андростенон

Тези два феромона се намират на повърхността на кожата и при двата пола. Появяват се когато потта влезе в реакция с клетките намиращи се на повърхността на кожата.
И за двата феромона се смята, че притежават способността да влияят на нашата привлекателност и сексуалност.

Разликата между двата е, че андростенола може ад повлияе на нежния пол като прави асоциация с сексуална атрактивност, интелигентност и увереност.

Андростенона се смята за аромата на мъжката агресия и доминантност. Част от жените са силно привлечени от този феромон, но разбира се има и такива, които са склонни да го отбягват.

Копулинът се намира във влагалищните секрети при жената. Този аромат може рязко да повиши нивата на тестостерон при мъжете и сексуалното желание да достигне своя връх.
Обикновено този феромон се отделя когато жената е в овулация и природата изпраща сигнали до силния пол.

Но ние всички произвеждаме феромони …

Въпреки, че всеки от нас произвежда феромони по естествен начин, един бърз душ или одеколона, който използваме, могат напълно да заглушат тези химически сигнали.
Ако използвате феромон като допълнение под формата на спрей или парфюм вие можете да бъдете свидетел на част от споменатите по-долу ефекти:

  • Увеличаване на комуникацията с жените
  • Увеличаване броя на сексуалните контакти
  • По-страстен секс
  • По-голямо уважение от страна на мъжете
  • По-добре професионални взаимоотношения
  • Повишаване на самочувствието

Преди да пристъпите към избора си на феромон се уверете, че не сте алергичен към това, към което сте се насочили. Просто пръснете малка част върху кожата си и ако до няколко минути не се наблюдава странична реакция, значи сте направили правилния избор.
Ако кожата ви се адаптира към продукта, при неговото използване той може да се задържи върху кожата ви до 24 часа.  При използването на феромонен спрей можете да наблюдавате неочаквани обрати свързани с ежедневието  и сексуалния ви живот. В общи линии може да се окаже, че това което ви е липсвало до момента е просто един флакон с феромонен спрей.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

4 Коментара за "Как феромоните привличат жените?"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Anonymous
Гост
Anonymous
5 години 10 месеца преди

Възможно ли е поради една или друга причина тялото да не произвежда феромони?
Любопитно ми е как точно се произвеждат и какво е нормалното им ниво?

Gface
Гост
Gface
5 години 10 месеца преди

Тялото да не произвежда феромони е малко вероятно, но е възможно да ги има в много ниски нива.
Феромоните са вторичен продукт на потта от потните жлези.
Производството им зависи от нивата на сексуалните хормони.
Също така от определен вид лечение. Например приемането на хормони може да окаже влияние върху производството на феромони.

Aleks_84
Гост
Aleks_84
5 години 10 месеца преди

Вярно ли е че по високите нива на тестостерон увеличават феромните и привлекателността на мъжете?

MasterCop
Гост
5 години 9 месеца преди

Ми чети бе Алекс – то си го пише:
„Андростенона се смята за аромата на мъжката агресия и доминантност. Част от жените са силно привлечени от този феромон, но разбира се има и такива, които са склонни да го отбягват.“
…, макар че повече тестостерон означава повече косми по гърдите и по-малко по главата :)))

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Повече в Запознанства и флирт, Любопитно
Оплешивяване при мъжете – Каква е основната причина?

Учените са насочили вниманието си към една нова потенциална причина за мъжкия модел на оплешивяване. Тяхното откритие може да проправи...

Затвори