Обрязването и бактериите върху пениса

Тази публикация има един коментар

Кожата на пениса е „дом“ за разнообразна група от бактерии.

Д-р Ланс Прайс и д-р Синди Лу, изследователи в Института по Транслираща Геномика, във Флагстаф, Аризона, използват генетични тестове за установяване на бактериите, открити върху мъжките пениси.
Тяхното изследване показва, че има общо 42 уникални вида бактерии, обитаващи кожата на пениса.

„Ние виждаме,че човешкото тяло е на практика една екосистема“, казва д-р Прайс.

Проучването показва, че при обрязаните и необрязаните пениси бактериите са различни. Учените първо са анализирали пенисите на 12 мъже, които са планирали да се обрежат. Пробите са били взети преди и след обрязването.

След обрязването наличието на видове бактерии е било намалено. Много от тях, за които се е установило, че са по-рядко срещани или напълно отсъстващи след обрязването се е установило, че са анаеробни.Тоест, че не се нуждаят от кислород,за да се развиват.

Вътрешната гънка на препуциума е лигавица, също като вътрешността на клепачите на човек. Д-р Прайс казва още, че някои анаеробни бактерии виреят в тази среда, но не и на суха кожа.

„Това е като изсичане на гора“ – отбелязва д-р Прайс. „Ще получите много повече слънчева светлина и в следствие околната среда ще започне да се променя драстично“.
Проучването е направено в Уганда и всички изследвани мъже са били от Уганда.

Д-р Лиу споделя още, че се очаква да открие различни видове бактерии при мъже от другата част на света. „Мисля, че със сигурност ще е така, защото дори само сред мъжете на Угадна имаше голямо разнообразие от видове
бактерии“.

Но учените се интересуват повече от промяната на бактериите след обрязване, отколкото от проучването и разпространението им по света.

Тяхното изследване може да помогне да се обясни, защо обрязването е свързано с по-нисък риск от заразяване с ХИВ. Една от теориите е, че анаеробните бактерии може да накарат имунната система да реагира по начин, който прави клетката по-уязвима по отношение на ХИВ инфекция.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

1 Коментар за "Обрязването и бактериите върху пениса"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
brigante
Гост
6 години 7 месеца преди
бактерии си има по цялото човешко тяло! както отвътре, така и отвън:) паразитират си и не ни пречат… това, че пенисът е обрязан не го прави по-чист:) преди полов акт, а и не само, то трябва да се измива пениса иначе е голяма вероятността да лепните на жената някой от многото човешки папиломни вируси и жената да развие РАК НА МАТКАТА! то по-друг начин е описано в библията:) [демек да не се е**** с тоя-оня] обрязването на мъже и жени е ОСАКАТЯВАНЕ! при някои мъже трябва да се направи, ако главичката на члена не се оголва при ерекция… иначе в… Прочети още »
wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Всичко за пениса
Редовната употреба на пениса – гаранция за качествена ерекция

Редовната ерекция е основен фактор за поддържането на пениса във форма. "Тя трябва да се постига поне веднъж на ден",...

Затвори