Феромоните: неизменни спътници в сексуалния ни живот

Тази публикация има 0 коментара

Никога не сте чували за феромони? Е, тогава е време да научите нещо повече за ролята им в сексуалния ни живот, защото те са неизменна част от него. Концепцията за човешкия феромон или така наречения сексуален аромат, е обект на изследване вече няколко десетилетия.

При повечето животински видове има пряка зависимост между феромоните и акта на чифтосване. Морските таралежи например, освобождават феромони в заобикалящата ги вода, изпращайки химически сигнали до противоположния пол в колонията с цел тяхното привличане.

Човешките феромони от друга страна са силно индивидуални и не винаги се забелязват. През 1986 г. д-р Уйнфрер Кътлър, биолог и поведенчески ендокринолог открива феромони в човешките подмишници.
Тя и нейният екип от изследователи откриват, че след всяко изпотяване, когато се отстрани неприятната миризма и остане само чиста течност, в нея се крие ключът към съдържанието на човешките феромони.

Първоначалните проучвания на Кътлър в средата на 70-те години на  миналия век показват, че жените, които редовно правят секс имат по-редовен цикъл от жени, при които секса  отсъства или е непостоянен.
Редовният секс забавя спада на естрогена и това прави жените по-плодовити. Изследователският екип да търси къде точно е мястото на човека в уравнението. През 1986 г. те откриват, че това се крие във феромоните.

Феромони – въздействие върху сексуалния живот и депресията

Те могат да се използват и от хора, които имат сексуални проблеми, като съчетаването на феромоните с различни традиционни терапии могат да дадат учудващо добри резултати за подобряване на сексуалния живот.
Някои учени твърдят, че феромоните могат да подобрят и настроението, което от своя страна е добра алтернатива за справяне с някои форми на депресия и стрес. А най-амбициозната хипотеза е, че третирането с феромони може да има благоприятен ефект при мъжете като благоприятства дейността на простатата.

Финото, но силно влияние на феромоните

Ако търсите мъжа или жената на живота си, феромоните излъчвани от тялото ви имат съществено значение в привличането. Според научни публикации, как нашата телесна миризма се възприема от друг човек е високо селективен процес. Обикновено ухаем приятно на човек, чийто генетичен имунитет към болестите се различава най-много от нашия. Това може да е полза в дългосрочен план, за създаването на по-силно и здраво потомство.

При голям процент от хората, които са използвали аромати с феромони се наблюдава увеличаване на прегръдките, целувките и половия акт. Може би най-добрият съвет към тези, които все още търсят половинката си или искат да поставят връзката си на по-високо ниво е да вдишат  дълбоко и продължително!

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Повече в Любопитно
Качване на килограми: Неизбежно ли е с напредването на възрастта?

Неизбежно ли е наддаването на тегло с напредването на възрастта?  Може и да изглежда по този начин, когато теглото се...

Затвори