Безопасна ли е високо протеиновата диета за намаляване на теглото?

Тази публикация има 0 коментара

За повечето здрави хора, високо протеиновата диета обикновено не е вредна, ако е за период от 3 до 6 месеца. Дори може да спомогне намаляване на теглото.

Въпреки това рисковете, които съществуват при диетите с високо съдържание на протеини и ограничен прием на въглехидрати в дългосрочен план, все още е тема, която непрекъснато се проучва.
Високо протеиновата диета може да доведе до сериозни здравословни проблеми, ако продължи прекалено дълго.

  • Някои от тези диети ограничават почти напълно приема на въглехидрати, което може да доведе до хранителен дефицит или недостатъчно наличие на фибри в храната  ни, което от своя страна да причини запек и дивертикулит.
  • Други протеинови диети са свързани с прием основно на червени меса и пълномаслени млечни продукти, което може да увеличи риска от сърдечно-съдови заболявания.
  • Високо протеиновите диети могат да се окажат основната причина за влошаване на бъбречната функция защото  е възможно тялото  да изпита затруднения при премахването на всички отпадъчни продукти на белтъчната обмяна.

Ако желаете да се подложите на високо протеинова диета, то може да го направите за по-кратък период от време до толкова, че да намалите част от вашето тегло.
Също така се съобразете с подбора на храните богати на протеини. В избора ви на меню е препоръчително да присъстват риба, пиле, постно говеждо месо, свинско без мазнини и нискомаслени млечни продукти.
Изберете въглехидрати с богато съдържание на фибри, като пълнозърнести храни, като не бива да избягвате плодовете  и зеленчуците.

Винаги преди започването на каквато и да е диета е желателно да направите консултация с личния си лекар. Това е особено важно в случаите, при  които е налично  заболяване на бъбреците или има някаква форма на диабет.

Накрая, но не на последно място трябва да знаете, че загубата на тегло може да бъде временен резултат, ако след  диетата се върнете към стария си нездравословен режим на хранене.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
Увеличава ли витамин D нивата на тестостерон в тялото?

Много от ползите за здравето са били приписвани на Витамин D. Съществува и твърдението, че дори увеличава нивото на тестостерон...

Затвори