Сексуална дисфункция и антидепресанти

Тази публикация има 0 коментара

Сексуалната функция може да бъде засегната от много фактори. Някои от тях включват: последните сексуални преживявания, религиозни вярвания, възпитание, самочувствие, лекарства (психотропни и непсихотропни, като например лeкарства за високо кръвно налягане), депресия и заболявания като диабет или сънна апнея.

Моля, не спирайте употребата на вашите лекарства без консултация с лекар. Възможно е да има алтернативни лекарства, които може да използвате.

Хората може да имат проблем с един или повече от етапите на сексуално функциониране: желание, възбуда, оргазъм. Либидото или сексуалното влечение, може да бъде намалено по време на депресивен период.

Описва се като липса на интерес към секса и съответно невъзможност за достигане на оргазъм. За да се постигне оргазъм е необходима възбуда. Някои хора могат да имат ниско желание за секс, но все пак да са в състояние да се възбудят и да постигнат оргазъм.

Според изследване публикувано в Списание на Американската Медицинска Асоциация „/JAMA/, се твърди, че има успешно лечение  за постигане на възбуда и оргазъм. Това проучване е направено само сред жените.

В осем седмичното проучване са включени и 98 жени, с назначени антидепресанти – инхибитори на обратното захващане на серотонина. Половината приемали „Виагра“, а другата половина -„Плацебо“.  Проучването показва, че Виаграта подобрила оргазма, но не повлияла на сексуалното желание. Също така тя  има странични ефекти, някои от които са доста сериозни. Броят на включените в това проучване жени не е голям, така че е трудно да се прилагат резултатите за населението като цяло.

Също така депресията на въпросните жени е трябвало да бъде в ремисия. Така че сексуалното им функциониране се е подобрявало, но дали заради лекуваната депресия, или заради „Виагра“?  Тя трябва да се приема един час  преди секс, така че някои хора смятат, че намалява спонтанността.

Както винаги, най-добре се консултирайте с вашия лекар за вариантите за лечение на сексуалната дисфукция.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Натурални решения срещу косопад

Въпреки, че плешивостта е често срещана при възрастните хора, в днешно време се увеличава и броя на младите, които страдат...

Затвори