Качване на килограми: Неизбежно ли е с напредването на възрастта?

Тази публикация има 0 коментара

Неизбежно ли е наддаването на тегло с напредването на възрастта?  Може и да изглежда по този начин, когато теглото се покачва въпреки диетите и упражненията. Всъщност скорошно проучване показва, че на това влияе и начина на живот, който се води, а не само броя на калориите в диетата.

В проучването са включени повече от 100 000 мъже и жени, в добро здраве, които никога не са страдали от затлъстяване. Техните навици, начин на живот и режим на хранене са били проследени в продължение на 20 години.
Изглежда, че теглото е нараствало средно с по-малко от 4 кг на всеки 4 години.

Голяма изненада е било за учените, когато са установили, че определени храни не са оказвали влияние на теглото:

  • Чипс
  • Картофи
  • Червени меса
  • Колбаси

От друга страна, консумирането на някои продукти като зеленчуци, ядки, плодове и пълнозърнести храни е свързано с по-малкото наддаване на тегло.

Другият виновник са течните калории. Алкохолните напитки и плодовите сокове влияят на постепенното покачване на теглото. Подсладените със захар напитки имат основен принос към наддаването на килограми.

Начинът на живот също влияе на теглото. Не е изненадващо, че физическата активност има важна роля за контрола му. Престоя пред телевизора и компютъра. Сънят е от изключително значение. Наддаването на
тегло е било най-ниско сред хората, които са спели между 6 и 8 часа на денонощие и по-високо сред тези, прекарвали в сън по-малко от 6 и повече от 8 часа.

Изненадва ли ви някоя от тези констатации? Мотивира ли ви да промените навиците си? Ако е така, какъв е начинът да го направите?

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Упражнения и депресия

Лошата новина е, че 19 милиона американци са засегнати от депресия. А добрата новина е, че физически упражнения в комбинация...

Затвори