Увеличава ли витамин D нивата на тестостерон в тялото?

Тази публикация има 0 коментара

Много от ползите за здравето са били приписвани на Витамин D. Съществува и твърдението, че дори увеличава нивото на тестостерон в тялото. Това така ли е? Прочетете статията по-долу и ще разберете..

„Тестостеронът е всичко. Обичаме да стреляме и да взривяваме.“ – Тим Мичъл

Харесва ли ви или не, това е начина по който са мислили, мислят и винаги ще мислят мъжете! Не ми вярвате? Следващият път, когато отидете на гости на щурия си приятел, проверете колекцията му видео игри.
Застреляйте ме, ако не откриете заглавия като Call of Duty, Metal Gear, Gears of War, Red Dead Redemption and Grand Theft Auto, дори и ще бъдат с по-изтъркани обложки, в сравнение с останалите игри.
Мъжът е изпълнен с тестостерон. Въпреки, че и жените имат някакво количество в тялото, не могат да се сравнят нивата с тези при мъжете, още повече, че женският полов хормон естроген потиска тестостерона.
И сега говорейки по този въпрос нека установим дали е възможна връзката между витамин D и нивата на тестостерон в организма? Дали здравословният прием на витамин Д може да ги повиши? Нека разберем.

Витамин D и тестостерон- каква е връзката?

Диетолози и учени са установили отдавна, че здравословният прием на витаимн D  увеличава нивото на тестостерон в организма. Доказателствата представени в подкрепа на техните доводи включват проява на различни физически признаци – подобряване на спортните постижения, сравняване на физическа сила и издържливост на пациенти с високи нива на тестостерон и такива приемащи добавка витамин D.
Известно е, че тестостеронът е стероиден хормон. Както всички други стероидни хормони, произвеждани в организма, той е производен на холестерола.

Витамин D, който е  от мастно разтворимите витамини, съществува в две основни форми, които опростено наричаме витамин D2 и витамин D3. Разгледана подробно химичната структура на витамин D3  на молекулярно ниво, показва поразително сходство с молекулната структура на тестостерона! Така че, изхождайки от тези експериментални доказателства и научни изследвания, не би било заблуда да се заключи, че съществува пряка връзка между витамин D и нивата на тестостерон в организма.

Витамин D като стимулант на тестостерона – доколко е безопасно?

По-безопасно би било, отколкото приемане на добавка тестостерон или стероиди. В днешно време са единици тези, които не са запознати с опасностите, които крият изкуствените стероиди и стероидните хормони, приемани за подобряване на спортните постижения или за изграждане на мускулна маса. Приемането на витамин D, за увеличение на нивата на тестостерон изключва всички рискове, които са свързани с приема на изкуствени хормони.
Костите стават по-силни и плътни, тялото започва да абсорбира повече калций от хранителните източници, намалява се рискът от рак поради инхибирането на ненужната клетъчна полиферация, вашата имунна система става по-устойчива. Ползите са безкрайни и получавате всичко това допълнително, когато вашата основна цел е била само да повишите нивата на тестостерон!

Така че, в заключение може да се каже, че е напълно безопасно да се приема витамин D като добавка с цел повишаване нивата на тестостерон в организма. Той е много по-добра алтернатива, в сравнение с изкуствените стероиди.
Това го прави незаменим витамин за всички мъже, които искат да повишат тестостерона. Той е наистина чудесен витамин!

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
Съвети за бодибилдинг

Добре изглеждащо тяло е едно от най-големите предимства на човек. Повечето жени жадуват за перфектно изградени мускули. Мъжете също искат...

Затвори