Съвети за бодибилдинг

Тази публикация има 0 коментара

Добре изглеждащо тяло е едно от най-големите предимства на човек. Повечето жени жадуват за перфектно изградени мускули. Мъжете също искат да имат тяло, което не само да им служи, а и да парадират с него.
Ако вие също искате да имате тяло, с което да се гордеете, трябва да отслабнете и да се захванете с бодибилдинг. Ако сте начинаещ е добре първо да се консултирате с треньор, за да успеете в начинанието си.

Съвети и техники за бодибилдинг

Първо е необходимо да свалите излишните килограми преди да се захванете с тренировки. Ето защо ако сте с наднормено тегло, първо трябва да го намалите като спазвате някакъв режим на хранене. Ако сте начинаещ е необходимо да се свържете с треньор
и под негово ръководство да извършвате упражненията си във фитнес зала. А диетолог ще ви помогне в изграждането и следването на здравословен диетичен режим на хранене.

Съвети за диета

 • Трябва да приемате всички  калории необходими за режим, включващ тренировки
 • Вашата диета трябва да бъде богата на протеини, тъй като те са необходими за изграждане на мускулите. Но в същото време трябва да приемате въглехидрати и мазнини, за да имате достатъчно енергия за тренировките.
 • Един от най-важните съвети при бодибилидинга за мъже, е че трябва да изключите от менюто си всички нездравословни мазнини богати на холестерол, тъй като това води до увеличаване на теглото.
 • Важно е да пиете достатъчно вода, за да хидратирате тялото си. Алкохолът трябва да се изключи от режима ви, тъй като води до дехидратация и покачване на теглото.
 • Протеините под различни форми/шейкове, протеинови напитки, яйца, бобови растения, риба и т.н./ трябва да се консумират след тренировка. Има и различни добавки за мускули, които може да взимате допълнително.

Съвети за диета при бодибилдинг

Съвети за упражнения

 • Човек трябва да има определен модел на тренировки, а не да опитвате всичко накуп, защото така може да се нараните
 • Сърдечно-съдови упражнения, силови тренировки, вдигане на тежести и т.н.-и трите са от съществено значение за изграждане на мускули.
 • В същото време трябва да се знае, че тренировките за мъже трябва да са разделени за различни групи мускули и да се извършват последователно в отделни дни. По този начин и тренировките ви няма да са монотонни и скучни.
 • Ако искате да тренирате в къщи и търсите съвети, може да си вземете CD или DVD с различни упражнения за бодибилдинг. Но все пак това не е препоръчително за начинаещи.
 • В началото на тренировката трябва да направите загрявка и разтягане. По този начин тялото ви ще стане гъвкаво и ще е по-лесно да изпълнявате следващите натоварвания.
 • Ако изпитвате болка или някакъв дискомфорт по време на тренировка, трябва незабавно да се консултирате с вашия треньор и да направите корекции. Ако не обръщате внимание на болката, проблемът може да се задълбочи.

бодибилдинг съвети за упражнения

Това са няколко ефективни съвети за бодибилдинг при мъжете. Заедно с тези съвети за диета и физически упражнения, трябва да знаете, че сънят, почивката и мотивацията са също толкова важни в успеха за ефективното изграждане на мускулите.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Задай въпрос или напиши коментар (само на кирилица):

Всички въпроси и коментари преминават преглед. Не се публикуват такива, които нямат връзка с темата или се дублират.

Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
Странични ефекти от приема на тестостерон

Приемът на тестостерон помага за увеличаването на нивото му в организма, което е необходимо за различни цели. Въпреки това, може...

Затвори