Сексуалните симптоми при множествената склероза

Тази публикация има един коментар

Множествената склероза и сексуалните симптоми

Множествената склероза е автоимунно заболяване и се изразява в увреждане на миелиновата обвивка,която покрива невроните. Симптомите на множествената склероза се появяват между 20 и 40 годишна възраст,
като честотата на възникване е по-висока при жените.Това заболяване засяга главния и гръбначния мозък, въпреки че може да засегне и други части на тялото. Някои пациенти могат да имат и сексуални проблеми.

Проблеми с овлажняването

Жените страдащи от множествена склероза могат да имат проблем с вагиналното овлажняване. Те могат да  усещат сухота във влагалището, поради намаленото вагинално овлажняване, като това да прави половия акт неприятен. За да се преодолее този проблем,  може да прибегне към помощта на  синтетичните лубриканти.

Намалено усещане

Някои жени страдащи от множествена склероза може да имат намалено чувство на удоволствие по време на секс и слаба чувствителност във влагалището.В резултат на тази намалена чувствителност, може да се наложи допълнително стимулиране, за да се достигне до оргазъм.

Проблеми с достигането на оргазъм

И мъжете и жените с множествена склероза могат да имат проблеми с достигането на оргазъм. С пациентите от женски пол, проблемите с постигането на оргазъм може
да са следствие от намалената чувствителност. Това може да отнеме на жените повече време, за да достигнат до оргазъм. При мъжете това може да се проявява с по трудното достигане до еякулация.

Проблеми с ерекцията

Мъжете с множествена склероза могат да имат трудности при получаването и поддържането на ерекция. Пациентът може да получи ерекция, но да я изгуби по време на акта. Трудностите при запазването на ерекция се смята за проблем, когато това се случва в повече от 25 процента от времето.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

1 Коментар за "Сексуалните симптоми при множествената склероза"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Андреа
Гост
7 години 1 месец преди

ужасна болест, започваща от репродуктивните органи….

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Заболявания
Генитална гъбична инфекция при мъжа

Възможно е да получите генитална гъбична инфекция (Candida), ако сте имали необезопасен секс с партньорка, имаща генитална инфекция. Въпреки това,...

Затвори