Как високото кръвно може да повлияе върху сексуалния живот

Тази публикация има 0 коментара

Как може високото кръвно налягане да повлияе върху сексуалния живот

Намален кръвоносен поток

Високото кръвно налягане или хипертонията, води до проблеми и  с ерекцията, защото може да попречи на нормалния кръвоносен поток към пениса. Това понякога е причина за еректилна дисфункция при мъжете.
Високото кръвно влияе на ерекцията заради промяната на кръвоносните съдове. Те могат да загубят своята еластичност и да не са в състояние да се справят с притока на кръв. Ето защо ерекцията става трудна или невъзможна. То води до проблеми и в женската сексуалност. Разстройството се състои в ниско сексуално желание. Други сексуални оплаквания при жените с високо кръвно налягане са болка по време на полов акт и намаляване на секрета действащ като лубрикант.

Медикаменти

Много лекарства за високо кръвно могат да доведат до сексуални проблеми. Диуретиците и бета-блокерите понякога предизвикват проблеми с ерекцията.
Някои мъже преодоляват това с  продукти за подобряване на сексуалността.

Според  специалисти съществуват медикаменти за високо кръвно, които подобряват и ерекцията. Калциевите антагонисти и алфа-блокерите са с по-малко странични ефекти за ерекцията от диуретиците и бета-блокерите. Лекарствата за високо кръвно също могат да доведат до липса на либидо.
Мъжете и жените трябва да се консултират със своя лекар, ако имат проблеми със сексуалната функция.

Натурални алтернативи

Понякога хората установяват, че имат ниско желание за секс без да знаят, че това се дължи на високото кръвно. Ето защо е добре да си правите редовни прегледи. Много страдащи от хипертония, знаят, че тя е причината за липсата на сексуално желание. Но други, които изведнъж се сблъскват с  ниското либидо не подозират, че е вследствие на високо кръвно. В същото време винаги има алтернативи за лечение на високото кръвно налягане без да се намаля сексуалното желание. Дори и да се приемат лекарства, може  да се контролира  сексуалното  желание и функция. Това включва здравословно хранене, поддържане на
нормално тегло, физически упражнения, ограничаване на алкохола, управление на стреса и практикуване на техниките за релаксация.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Задай въпрос или напиши коментар (само на кирилица):

Всички въпроси и коментари преминават преглед. Не се публикуват такива, които нямат връзка с темата или се дублират.

Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Сърдечни заболявания – причини,поради които мъжете отлагат посещението при лекаря

Посещението при вашия лекар за годишна профилактика е проста и съществена стъпка, за да поддържате сърцето и себе си здрави....

Затвори