Странични ефекти от приема на тестостерон

Тази публикация има 4 коментара

Приемът на тестостерон помага за увеличаването на нивото му в организма, което е необходимо за различни цели. Въпреки това, може да доведе до множество странични ефекти.

Тестостеронът е хормон, който е отговорен за развитието на мъжките полови белези. Въпреки, че е предимно мъжки хормон, може да се срещне в малки количества и при жените.
Тестостеронът е необходим за костите, за мускулите, а също и за увеличаване на либидото. Често нивото на тестостерон спада, защото тялото не произвежда достатъчно количество. В такива случаи
лекарите предписват допълнителен прием .

Симптоми на нисък тестостерон

Човек с ниски нива на тестостерон може да наблюдава някои промени в своето тяло. Промяната може да се изразява в промяна на настроението, наддаване на тегло, намаляване на костната плътност
и мускулна маса, а понякога и до поява на импотентност при мъжете.

В такива случаи хората приемат допълнително тестостерон. Това е честа практика при спортистите, тъй като им помага за подобряване на резултатите при по-интензивни тренировки.

Културистите много често приемат тестостерон  с цел увеличаване на мускулна маса. Също така допълнителното приемане на тестостерон е ефективно лечение на еректилна дисфукция и други сексуални проблеми.

Странични ефекти

Страничните ефекти от приема на тестостерон зависят от вида на добавката. Разпространение са два вида.

Едните са предписани и легални, а другите са незаконни. Въпреки, че тези, които съдържат креатин са безопасни за здравето,
трябва да се внимава с анаболните стероиди, които дават незабавен резултат, но могат да имат много сериозни странични ефекти.

Странични ефекти върху мъжете

Дори тестостерона да се използва в минимално количество, винаги има риск от странични ефекти. Приемът му може да доведе до мазна кожа, а в последствие и до акне. Мъжете може да започнат да губят  косата си с по-бързи темпове, което съответно да доведе до плешивост.

Приемът на тестостерон може да има и по-сериозни последствия за здравето на хората. Може да бъде причина за развитието на диабет, а прекомерната му употреба може да доведе до увреждане  или  рак на черния дроб. Бъбречна недостатъчност, увеличаване на простатата и болки при уриниране са други възможни странични ефекти.

Ако човек използва тестостерон като добавка за дълъг период от време, тялото може да спре да произвежда хормона в натуралния му вид.

Странични ефекти при жените

Жените използващи тестостерон като добавка може да развият мъжки полови белези като окосмяване по лицето и по тялото, дълбок и плътен мъжки глас, а понякога и увеличаване на клитора. Също така тези жени са изложени на по-голям риск от рак на гърдата.

Натурални алтернативи

тонгкат

Допълнителния тестостерон, независимо дали съдържа креатин или е анаболен стероид е изкуствена добавка и може да повлияе на естественото функциониране на тялото. Следователно би било по-добре човек да избере по-безопасен метод.
Естественият начин  за увеличаване на нивото на тестостврон в тялото е спазване на подходящ режим на хранене и рутинни упражнения. Приемът на някои хранителни продукти  може да увеличи нивата му. Това са яйца, зеле, стриди, пиле, чесън, говеждо месо и др.

Може да се приемат и някои билки, например Тонгкат  (Дълъг Джак) и Трибулус терестис за подобряване на производството на тестостерон в тялото.

трибулус терестис

Вярно е, че тестостеронът като добавка има много положителни ефекти, особено ако проблемът е сериозен. Но въпреки това най-добре е да се въздържате от такива вещества, които могат да имат неблагоприятно влияние върху здравето на човека.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

4 Коментара за "Странични ефекти от приема на тестостерон"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Маринела
Потребител
Маринела
1 година 14 дни преди

За мощ в леглото са нужни стимулации за мозъка а не химикали!

Питбул
Потребител
Питбул
1 година 12 дни преди

Трибулус терестис на добавка половин час по-рано и я късам от секс 😉

Svetlana89
Потребител
Svetlana89
1 година 13 дни преди

Харесвам нацепени батки 🙂

monsterbu
Автор
1 година 11 дни преди

Шприца има много негативни ефекти. За съжаление повечето се проявяват след години.
Аз съм за 100% натурал.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
Протеинът в диетата – Перфектно тяло за плажа – Част 2

Всеки път когато мъжете са на диета или говорят за нея, протеина винаги е на първо място. Холестеролът е друга...

Затвори