Тренировки и митове за диетите

Тази публикация има 0 коментара

В тази статия ще научите кои 10 мита оглавяват класациите за диетите и как само един от тях може да провали месеци тренировки.

 

1. Трябва да гладувате, за да видите резултатите. Това е абсолютна грешка! Това води не само до загуба на мускулна маса, но и до драстична промяна в метаболизма, която може да ви навреди .

2. Въглехидратите са вредни и трябва да бъдат премахнати. Неподходящите въглехидрати са захари, сладкиши, плодови сокове и др. Тялото работи най-добре с балансирана диета, която се
състои приблизително от 40% въглехидрати, 40% протеини и 20% полезни мазнини.

3. Прекаленият прием на протеини може да увреди бъбреците. Няма нито едно проучване, което е извършено и е стигнало до това заключение. Въпреки това, ние знаем, че за хората с бъбречни проблеми високият прием на протеини е противопоказен. При здрави хора, средно до високо протеиновата диета (не повече от 1,5 гр. протеин на килограм телесно тегло) не
вреди на бъбреците. Този тип диета изисква консумацията на повече вода, за да помогне на бъбреците да обработят протеина.

4. Най-добрият начин за отслабване е да се храните веднъж или два пъти дневно. Погледнете точка 1. В допълнение на това може да се каже, че оскъдното хранене ще предизвика върхове и спадове на кръвната захар, което води до понижена енергия и летаргия.

5. Необходимо е премахването на всички мазнини от менюто , за да се стигне до отслабване. Абсолютна грешка! Тялото се нуждае от незаменими мастни киселини като Омега-3, за да функционира. То не може да ги произвежда, така че ние трябва да си ги набавяме. Ето защо, една супена лъжица ленено масло на ден или една порция сьомга ще покрие тази потребност за повечето жени, а няколко супени лъжици ще покрият нуждата на мъжете.

6. Високото съдържание на въглехидрати в менюто (нискомаслени диети) дават най-добри резултати. Твърде многото въглехидрати са проблем освен ако не сте спортист или маратонец.
Въглехидратите са горивото на организма и ако не се използват те се трупат като телесна мазнина. Що се отнася до съдържанието на мазнини в диетата, ако 20% от калориите на ден,
не идват от мазнини, то ще бъде трудно за вас да ги губите.

7. Протеиновият диетичен  шейк е най-добрият начин за отслабване. Отново грешите. Протеиновите шейкове са полезни, ако нямате възможност да се храните, когато сте в движение.
В една диета, която се нуждае от 5-6 хранения, може да заместите две, най-много три с протеинов шейк. Не позволявайте на никого да ви заблуждава, че шейкът е по-добър от истинската храна.
Бодибилдърите подчертават, че най-добри резултати се постигат с прием на нормална храна.

8. Приемът на твърде голямото количество вода,води до наддаване на теглото. Обратното също е вярно. Колкото повече вода пиете, толкова повече ще избегнете задържането й  в организма.
Уверете се, че пиете достатъчно вода-около 19 мл на килограм телесно тегло. Това е приблизителното количество вода, което трябва да консумирате на ден.

9. При нисковъглехидратните диети, може да ядете всичко, което си поискате и все ще отслабнете. Това твърдение се оказва не вярно. Въпреки,че можете да консумирате повече калории с ниско
въглехидратно съдържание, без да покачите теглото си, което се дължи на термогенния ефект ( повишаване на телесната топлина ) все пак има ограничения в количеството калории, които приемате
След преминаването на термогенния ефект, тялото ни отново започва да съхранява мазнини.

10. Ниско въглехидратните диети позволяват по-бързата загуба на телесни маснини, отколкото  средно въглехидратните. Последните проучвания доказват,че това не е така. В дългосрочен план двете диети работят еднакво добре. Въпреки това от личен опит и от опита на моите клиенти твърдя, че нисковъглехидратната диета е трудна за поддържане. И в повечето случаи след като се върнете към нормалния режим на хранене ще си възвърнете веднага изгубените килограми. Следвайте схемата 40% въглехидрати, 40% протеини, 20% мазнини и  ще постигнете трайни резултати.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
Най-големият враг на мускулите

Нямате никакъв резултат във фитнеса? Можете да обвините напрежението в службата си или взаимоотношенията си с колегите. Стреса често се...

Затвори