Сърдечни заболявания – причини,поради които мъжете отлагат посещението при лекаря

Тази публикация има 0 коментара

Посещението при вашия лекар за годишна профилактика е проста и съществена стъпка, за да поддържате сърцето и себе си здрави.

Защо тогава някои мъже отказват да го посещават  редовно?

Тук има 10 причини, поради които много мъже пропускат тази важна среща.
(И по-важното е ,че има 10 начина да се противопоставите на тези причини и да се погрижите за себе си).

1. Нямате лекар. Стъпка номер едно за вашето здраве е да си намерите лекар, на който имате доверие. Но никога няма да разберете, дали му имате доверие ако не опитате. Проверете лекарите, които са ви удобни като местоположение. Обадете се и задавайте въпроси. Препоръка от ваши роднини и познати също е добра идея.

2. Нямате здравни осигуровки. Може да се обадите в лекарските кабинети и да попитате дали приемат нови пациенти и какви са условията и вариантите за плащане на хора без здравни осигуровки.

3. Вероятно нямате никакъв проблем. Може и да сте прав, но…. не сте лекар. Ето защо е необходимо да го посетите, за да сте сигурни. Някои сериозни заболявания нямат симптоми. Високото кръвно налягане е едно от тях, а това може да доведе до инфаркт и инсулт. Ето защо го наричат „тих убиец“. Високият холестерол е друго заболяване,
при което липсват симптоми. Същото важи и за диабета. Откриването му не отнема много време и може да ви спаси живота.

4. Нямате време. Има около 8766 часа в годината, а ви трябват само два? Тези два часа могат да спасят живота ви, ако наистина сте имали нужда от лекар.
Ако искате да прекарате повече време със семейството си, тези два часа не са от значение.

5. Не искате да харчите пари. Повече смисъл има в това да похарчите малко, но да спасите много, отколкото да спестите малко, а да изгубите много.
Ако мислите, че срещата с лекаря ще ви струва много, то тогава пробвайте престоя в болницата.

6. Лекарите не правят нищо. Когато отидете на фризьор, получавате прическа. Когато отидете на зъболекар се сдобивате с красива усмивка. Но когато отидете на преглед, лекарят просто ви прави тестове. Може да изглежда, че не получавате нищо, но всъщност не е така. Може да получите новини и знания, които да допринесат за по-доброто ви здраве.

7. Не искате да чуете това, което може да ви кажат. Може би ви се пуши и пие прекалено много, или сте качили повече килограми? Въпреки това, вашият лекар е там, за да ви помогне. Вие може да отречете  реалността, но не можете да се отречете от последствията. Така че бъдете разумни. Чуйте някой, който ще ви каже истината.

8.Имате фобия от тъканни проби? Няма нужда да си правите тестове за рак на простатата преди да навършите 50. Дори и тогава, не забравяйте, че шансовете ви да оцелеете са много по-големи, ако го уловите рано. Така че тестът си струва.

9. Предпочитате да ви е трудно. След като спортистите могат да играят до болка и да се жертват в името на отбора, би трябвало и вие да сте в състояние да направите подобно нещо, нали? Грешка! Играта на живота е да останете здрави дълго време – за цял живот.

10. Заяждате се за един преглед? Добре, не искате да отстъпите. Но не е ли възможно да грешите? Отстъпете. Посетете лекар.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Как да увеличим своята плодовитост?

Спермата не винаги е с добро качество. Научете как начина на живот въздейства върху нейното здраве и как може да...

Затвори