Най-големият враг на мускулите

Тази публикация има 0 коментара

Нямате никакъв резултат във фитнеса? Можете да обвините напрежението в службата си или взаимоотношенията си с колегите. Стреса често се оказва фактор, който пречи на  на мускулите
да се възстановят след тежка физическа тренировка, сочи проучване на американското спортно списание „Спорт и Наука“

В проучването изследователите в Тексаския университет са анкетирали студенти, на които им е предстояло дипломиране и съответно нивата на стрес са значително завишени.
След едночасова тренировка студентите с по-високи нива на стрес се възстановяват сравнително по-бавно отколкото състуденти с по-ниски такива.

„Вашето тяло е в състояние на физически стрес след тежка тренировка“, казва авторът на изследването Мат Щулц, кандидат на науките, сътрудник и клиничен изследовател в стрес центъра в Йейл.
Помислете за това: повишава се сърдечната честота, дишането нараства, умерените глюкозни нива се повишават, ендорфина и човешкия хормон на растежа се покачват.
Тежките мускулни тренировки създават микро травми на мускулните влакна. Всъщност тялото е сложна машина, която се нуждае от „гориво в цилиндрите“, за да функционира пълноценно.

Но ако желаете да увеличите своята мускулна сила имайте предвид, че психическият стрес значително може да забави добрите резултати към, които се стремите. Докато учените не са абсолютно сигурни , как стреса влияе на мускулатурата, Щулц е на мнение, че той дори е способен да причини и възпалителни процеси след физическо натоварване.
Предишни изследвания също показват, че стреса може да увеличи шансовете за възпаления и травми при спортисти, както и да повлияе на по-бавното възстановяване след оперативни намеси.

В никакъв случай не казваме, че ако сте под напрежение трябва да избягвате физическите упражнения във фитнеса. Дори напротив.

В нередки случаи се наблюдава, че редовния спорт често намалява психическото напрежение и може да понижи нивата на стреса.

Така ,че ако обикновено посещавате фитнеса три пъти седмично, се стремете да направите две по леки и умерени тренировки отколкото една тежка.
Препоръчва се също така няколко дневна почивка и възстановяване след тежко физическо натоварване. В противен случай съществува риск мускулната маса да не може да се възстанови.
Честите силови натоварвания също така носят и по-голям риск от физически травми.

[wp:svejo-net]

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
Връзката между физическата активност, хранене и здравето на простатата

Навярно са ви направили впечатление онези  реклами за мъже с честа нужда от уриниране, а  дали проблемът не е свързан...

Затвори