Коремните мазнини – Защо отслабването е важно?

Тази публикация има 0 коментара

Коремните мазнини не са за подценяване. Открийте какви рискове крият за здравето и какво може да направите за да изгорите излишните килограми.

Качили сте няколко килограма отгоре и се тревожите. Не сте единствените. Притежанието на наднормени килограми, специално под формата на коремни мазнини е доста опасно.

Защо коремните мазнини са вредни за мъжете?

Хората които имат големи количества коремни мазнини са заплашени много повече от сериозни здравословни проблеми, дори и от смърт в сравнение с тези, натрупали мазнини в други части на тялото,  а мъжете са по-склонни от жените,  да трупат мазнини около талията.
Натрупването на голямо количество коремни мазнини, увеличава риска от:

 • Сърдечни заболявания
 • Високо кръвно налягане
 • Инсулт
 • Някои видове рак
 • Диабет тип 2
 • Инсулиновата резистентност
 • Високи триглицериди
 • Ниски нива на липопротеините с висока плътност (HDL) или „добрия холестерол“
 • Метаболичен синдром
 • Сънна апнея

Как може да разберете дали имате прекалено много коремни мазнини?
Размерът на вашата талия е добър индикатор за това дали имате натрупани прекалено много коремни мазнини.
Въпреки че измерването на обиколката на талията и бедрата (съотношението талия-бедра) или сравняването на височина и тегло (Индексът за маса на тялото ) могат да бъдат по-прецизни, размерът на самата ви талия може да ви даде добра преценка. При повечето мъже, рискът от сърдечни и други заболявания се увеличава, когато размерът на талията е по-голям от 102 сантиметра.

Как да измерите своята талия?
Поставете метъра върху корема на голо, точно над бедрената кост.
Поставете метъра плътно по тялото но не натискайте с него кожата си.
Уверете се, че метъра е правилно поставен без усуквания.
Отпуснете се, издишайте въздуха от дробовете и премерете обиколката на своята талия – не гълтайте корема!

Играе ли възрастта роля за уголемяването на талията?
С годините губите мускулна маса и сила, особено ако не сте физически активни. Загубата на мускулна маса и сила може да забави и изгарянето на калории от тяло. За да избегнете това е добре да намалите количеството калории или да увеличите физическата си активност.

Наследствена ли е дебелата талия?
Вашите гени могат да окажат влияние върху шансовете ви да се сдобиете с наднормено тегло или да страдате от затлъстяване, така че е добре да се грижите за своите килограми. При повечето мъже причината за дебелата талия е начина на живот и наследствените черти.

Може ли да увеличите своята талия от пиене на бира?
Прекомерната консумация на алкохол може да е причина за увеличаване на талията – за „бирено коремче“.
Въпреки това, бирата не може сама да го причини. Прекомерната консумация на какъвто и да е алкохол увеличава коремните мазнини, като последни проучвания показват, че виното вероятно прави изключение.
Ако консумирате алкохол, правете го с мярка. Колкото по-малко пиете, толкова по-малко калории ще приемате, а с това ще намалите и вероятността за натрупване на коремни мазнини.

Как да се отървете от коремните мазнини?
Каквито и опити да правите, за да се отървете от мазнините на корема или на други части от тялото, основите на отслабването са едни и същи:

 • Намалете калориите. Намалете хранителния си порцион. Сменете обичайната храна със здравословна, съдържаща по-малко калории.
  В ресторанта, споделете порцията си с околните на масата, или изяжте само половината и вземете останалото за вкъщи.
 • Увеличете физическата активност. За по-добро здраве при възрастните се препоръчва 150 минути на седмица умерени аеробни упражнения и 75 минути енергични аеробни упражнения. Може да е необходимо да направите и повече за да отслабнете и да задържите по-ниски килограми.

Ако нямате достатъчно свободно време за дълги тренировки, правете кратки по няколко пъти на ден.

Веднъж след като свалите излишните килограми, поддържайте теглото си с диети и редовна физическа активност.

Може ли да стопите коремните мазнини с коремни преси?
Коремните преси могат да помогнат за подсилването на коремните ви мускули, но тези упражнения самостоятелно не биха могли да намалят мазнините в областта на корема.
Най-добрият начин да намалите размера на талията е като се намалят мазнините в цялото тяло, приема се здравословна храна и с редовна физическа активност.

Запомнете, може да намалите мазнините на корема с много търпение и упоритост. Загубата само на няколко килограма ще ви накара да се чувствате по-добре и ще намали риска от здравословни проблеми.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Пенис спрейовете карат мъжете да свършват по-бавно

Проучванията сочат, че едно напръскване 5 минути преди полов акт значително забавя еякулацията. Експериментален спрей за забавяне на еякулацията прилаган...

Затвори