Намаляването на сексуалното желание може да бъде ранен признак за еректилна дисфункция /ЕД/

Тази публикация има 0 коментара

Мъжете,които мислят по-малко за секс е по-вероятно да развият еректилна дисфункция след години.

3 Юни, 2010г, /Сан Франциско/- Намаляването на сексуалното желание може да бъде ранен признак за еректилна дисфункция.

В проучване на 800 мъже,тези,които отчитат по-малко сексуални мисли и желания са склонни да развият ЕД девет години по-късно, отколкото тези, които са имали
повече сексуални фантазии и чувства.

„Резултатите показват,че се появяват признаци на намалена сексуална функция години преди еректилната дисфункция да настъпи, и че може да има диапазон от време
за интервенция преди да се стигне до пълна загуба на еректилната функция“, казва изследователят Сюзън А.Хол- д-р в Научно-Изследователския Институт на Ню Инглънд.

Резултатите са представени на годишната среща на Американската Урологична Асоциация/АУА/.

Докато много проучвания са изследвали разпространението на еректилната дисфункция, е имало и малко изследвания за немедицински рискови фактори причиняващи ЕД, казва д-р Хол.

Тя и колегите й изследвали част от населението на Масачузетс. Проучвали застаряването, здравето и сексуалната функция на произволна извадка от мъже на възраст между 40 и 70 години,
живеещи в района на Бостън.

В анализа са включени 814 мъже с минимална или никаква сексуална дисфункция. Попълват въпросник, който включва 23 точки, свързани със сексуалното си функциониране между 1987 и 1989 г.

От общия брой, 178 души /22%/ съобщават, че имат умерена или пълна еректилна дисфункция при следващо посещение между 1995 и 1997г.

Сексуални мисли и ЕД

След като се вземат предвид възрастта и други рискови фактори за ЕД, изследователите откриват:

  • Мъжете,които съобщават,че имат проблем с получаването на ерекция по време на изминалите 6 месеца след първото посещение ,

е 2.33 пъти е по-вероятно да развият ЕД девет години по-късно, отколкото мъжете, които не са имали проблеми в тази област.

 

  • Мъжете, които казват, че се чувстват по-малко сексуално възбудени, отколкото са били като тийнейджъри, е около два пъти по-вероятно да развият ЕД девет години по-късно, отколкото мъжете, които се чувстват по-същия начин или дори по-възбудени.

 

  • Мъжете,които съобщават,че имат сексуални мисли,фантазии и еротични сънища веднъж седмично или по-малко, е около два пъти по-вероятно да развият ЕД девет години по-късно, отколкото мъжете, които имат по-често сексуални мисли и фантазии.
  • Мъжете, които казват, че мастурбират до еакулация веднъж седмично или по-малко, е два пъти по-вероятно да развият ЕД, отколкото мъжете, които мастурбират по-често.

Но тази констатация може да се дължи и на случайността.

Говорителят на Американската Урологична Асоциация, Ира Шарлип, уролог в Университета на Калифорния, Сан Франциско, казва: „На пръв поглед изглежда уверен, че няма да получи ерекция, ако е много развълнуван“.

Но фактът, че може да има толкова дълъг период между угасналото сексуално желание и развитието на еректилна дисфункция може да помогне на лекарите да идентифицират мъжете, изложени на риск от загуба на сексуалната функция по-рано.

[wp:svejo-net]

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Заболявания
Секс след инфаркт

Умът може да е най-големият полов орган, но без сърцето, вашият сексуален живот няма да съществува. Ако никога по време...

Затвори