Ниският тестостерон и проблемите с ерекцията

Тази публикация има 0 коментара

Ниския тестостерон, без наличието на други здравни проблеми, рядко причинява проблеми с ерекцията.
Еректилната дисфункция обикновено се причиняват от атеросклероза. (втвърдяване на артериите). Ако са повредени кръвоносните съдове, необходимата кръв за получаване и поддържане на стабилна ерекция, няма да може да бъде доставяна до пениса.

Диабетът, високото кръвно налягане и високият холестерол са трите главни причини за атеросклерозата и еректилната дисфункция.
В същото време, ниският тестостерон, често е в комбинация с атеросклерозата, при наличието на еректилна дисфункция.

Проучвания показват, че един от трима мъже страдащи от импотентност, имат нисък тестостерон. Експертите вярват, че съществуват други фактори причиняващи еректилната дисфункция, като ниския тестостерон може допълнително да влошава ситуацията.

Ниският тестостерон е свързан и с много други състояния, които причиняват еректилна дисфункция:

  • Метаболитен синдром
  • Затлъстяване
  • Ендотелна дисфункция
  • Диабет

Въпреки че не е известно ниският тестостерон да има връзка и с други здравни състояния, вероятността може да бъде значителна. Терапията с тестостерон подобрява сексуалното желание при много мъже, въпреки това дългосрочните плюсове и минуси от тестостероновата терапия са неизвестни.

[wp:svejo-net]

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Нивата на Тестостерон и Слабото Сексуално Желание

Ниският тестостерон и сексуалното желание Тестостеронът не е само гориво за мъжкото сексуално желание и представяне. Ниските му нива могат...

Затвори