Какво е преждевременна еякулация?

Тази публикация има 0 коментара

От години учени и медици дебатират каква е точната дефиниция за преждевременната еякулация. Все още няма консенсус по въпроса какво всъщност е „преждевременна”. Вероятно и това ще стане някой ден, но ако сега вие или вашата половинка се опитвате да разберете какво е преждевременна, ще е необходимо да започнете със собствена дефиниция.

Преждевременна за какво?

Повечето от нас не разговарят достатъчно за секс със своите партньори или с личния си лекар. Ако мислим, че това е проблем трябва да се абстрахираме от това, че ще обсъждаме темата. Трябва да открием причината и да работим върху себе си. Изглежда лесно да получим лекарска рецепта за проблема, но една от най-големите пречки е, че никога не сме били наясно с него.
Когато става въпрос за преждевременна еякулация, въпросите които трябва да си зададем са: Преждевременна за какво? Какво пропускаме , когато свършваме? По друг начин, въпросите могат да звучат така: Каква цел имаме когато правим секс? Дали целта за всеки е да постигне оргазъм. Тази цел може да бъде постигната дори единият да свърши първи (като се позамислите ще установите, че винаги се случва така). Ако целта е партньорката да получи оргазъм при вагинален секс е необходимо да сте наясно, какво ще увеличи шансовете й за получаване на оргазъм по време на вагинален секс.
Повечето хора приемат, че знаят каква е целта от половия акт, без дори веднъж да са си задали въпроса какво желаят от него.

За пример, възможно е вашата еякулация да е „преждевременна” защото да я очаквате с нетърпение да се случи?

Какво е преждевременна за вас?

Трябва да решите коя е удобната дефиниция за преждевременна. Да се базира на време (като преждевременна да е еякулацията преди 5 или 10 минути от началото на половия акт)? Да се базира на удовлетворение (като преждевременната еякулация да е тази, която се случва преди партньорката ви да достигне до оргазъм). Дали това е проблем когато се случва от време на време или когато се случва непрекъснато.
Трудно е да не усеща напрежение и заради културата която ни заобикаля и казва, че мъжът трябва да има пълен контрол върху своя пенис, че трябва да е способен да контролира своята еякулация и да свършва в момента в който пожелае.
Може би е по-важно да се опитате да мислите за това как се чувствате и какво желаете, а не за това, какво очакват другите от вашите способности за контрол над еякулацията.

Има ли партньорката ни право да определя какво е преждевременна еякулация?

Ако имате сериозна връзка и ви е грижа за нея е необходимо да знаете как вашата половинка приема сексуалната ви активност. Ако единият от вас приема, че е преждевременна а другия, че не е значи имате проблем с комуникацията и очакванията, а не с еякулацията.
Ако сте щастливи когато получавате еякулация, но вашата партньорка смята, че е преждевременна, редно е да я попитате защо. Дали не приема времето ви за еякулация като знак за нещо? Дали не прави сравнение със своя предишен сексуален опит? Определянето на еякулацията от нея, като преждевременна, може да бъде доста болезнено и поради тази причина тя би трябвало да няма право да го прави.
Без значение дали е правилно да се поставя етикет на еякулацията, ако това е факт, трябва да се справяте с него.

Имате дефиниция за преждевременна еякулация и време е за промяна

Ако сте решили да се борите с преждевременната еякулация, едно от първите неща за което трябва да ви попита личният лекар е от колко време и колко често се случва. За някои мъже преждевременната еякулация е постоянна, за много други тя идва и си отива.
Дефиницията на това какво е преждевременна еякулация може да помогне на някои мъже, а на други не.

За да не изглежда преждевременната еякулация толкова страшна е важно да запомните, че в действителност  тя може да бъде контролирана с  правилното й разбиране.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Лубрикант за секс

Персоналните лубриканти са предназначени за използване по време на сексуален акт, като целта им е да намалят триенето между различните...

Затвори