Лубрикант за секс

Тази публикация има 0 коментара

Персоналните лубриканти са предназначени за използване по време на сексуален акт, като целта им е да намалят триенето между различните части на тялото или при контакт с други обекти. Те могат да се използват при вагинален секс, анален секс, мастурбация или при употребата на секс играчки (вибратори, мастурбатори и др.)

Лубрикантите за секс могат да бъдат няколко вида:
Лубриканти на водна основа – те са водоразтворими и са най-широко използвани. Тъй като са базирани на водна основа, могат да бъдат абсорбирани от кожата или да се изпаряват, те лесно съхнат по време на употреба, но обикновено при контакт с вода или слюнка се активират отново.
Лубриканти базирани на мазнини – най-често биват петролни продукти.
При използването им вероятността от скъсване на презервативи направени от латекс се увеличава. Тъй като този вид лубриканти намалява еластичността, при използването им се увеличава вероятността от скъсване на презервативи направени от латекс.
Лубриканти за забременяване – те са замислени да бъдат безопасни за употреба при двойки които искат да заченат. Не съдържат химикали, които могат да увредят жизнеността и подвижността на сперматозоидите.
Лубриканти на силиконова основа –те не съдържат вода и не се абсорбират от кожата. Задържат се по-дълго от лубрикантите на водна основа и усещането с тях е по-различно.

Специални лубриканти – те съдържат различни съставки и така предизвикват различни усещания. Могат да стимулират усещане за „охлаждане” или „изтръпване”,  ако съдържат съставки като мента.

Лубриканти за анален секс – много лубриканти са подходящи за анален секс, но съществуват и такива които са предназначени да подобрят усещането. Някои от тях съдържат и антистетици, които намаляват чувствителността. Те не се препоръчват за използване, тъй като намалената чувствителност прави вероятността от нараняване по-голяма.

Лубриканти за мастурбация – те са  създадени специално за тази цел и съдържат в себе си различни мазнини, увеличаващи удоволствието от мастурбацията.

 

[wp:svejo-net]You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Задай въпрос или напиши коментар (само на кирилица):

Всички въпроси и коментари преминават преглед. Не се публикуват такива, които нямат връзка с темата или се дублират.

Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Здравословни храни за мъже

Какво трябва да правят мъжете с напредването на възрастта за да останат здрави? Да се хранят балансирано и да спазват...

Затвори