Понижено либидо

Тази публикация има 0 коментара

Какво е понижено либидо?

Липсата на либидо или ниско сексуално желание, е термин, използван за да опише липсата на сексуален интерес. Половото желание или либидо, е състояние, предизвикано от комбинация на биологични, персонални и фактори във връзката между двама партньори.
Една от най честите причини хората да търсят третиране на този проблем, е защото техният партньор е разочарован, ядосан и незадоволен.

Какво предизвиква ниското либидо?

Остри или хронични физически или психически състояния, като депресия, алкохолизъм или употребата на определени медикаменти (антидепресанти- лекарства предназначение за третиране на депресия, лекарства за кръвно налягане), всички те могат да занижават сексуалното желание.
Трудно е да се определи до колко половият интерес на човек е засегнат от биологични или психологически фактори, при наличието на хронична болест, хронична умора или проблеми с вида на тялото (след претърпяна ракова операция).
Лични фактори, като напрежение или умора от работа, заседнал живот, както и чувство на незадоволеност от връзката, също са силни причини за липсата на сексуален интерес.

Как може да бъде третирано ниското либидо?

Антидепресантите могат да бъдат полезни за хора с депресия, но те също така намаляват сексуалния интерес.

Ако ниското либидо е причинено то недостиг на андроген, тестостеронова терапия може да бъде полезна.

Индивидуалната или груповата консултация на двойката, може да бъде полезна за откриването и отстраняването на причините, които карат засегнатия партньор да се отдръпне от половата арена.

[wp:svejo-net]

Ако намираш статията за полезна, сподели я с приятели във Facebook или Twitter

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
мъжки полови хормони
Мъжки полови хормони

Какво са хормоните? Хормоните са химични вестоносци, произвеждани от жлезите в организма. Те се пренасят чрез кръвоносния поток и въздействат...

Затвори