Какво е уголемяване на простатата?

Тази публикация има един коментар

Въпрос:
Какво означава уголемяване на простатата?

 

Отговор:
Състоянието на уголемяване на простатната жлеза, при мъжете на възраст се нарича BPH (Benign prostatic hyperplasia), доброкачествена хиперплазия на простатата.

Обичайните симптоми включват:

Проблеми при уриниране – трудно уриниране, болезнено уриниране

По-често уриниране, специално през нощта.

Ако не бъде третирано, уголемяването на простатата, може да доведе до по-сериозни състояния, като рак на простатата, инфекции на пикочната система, увреждане на пикочния мехур или бъбреците и др.

Причините за появата на това състояние не са много ясни. Смята се, че има връзка с промяната на хормоналните нива при мъжа на възраст.

[wp:svejo-net]

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

1 Коментар за "Какво е уголемяване на простатата?"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Стамен
Гост
Стамен
7 години 7 месеца преди

+1 Четох проучване, че всеки трети над 50 е засегант. Много са неприятни симптомите или по-скоро досадни. Поне при мен. Постоянно се притеснявах да не ми се приходи до тоалетната в неподходящ момент. Хубавото е че има различни начини за борба. За сега ми предписаха урогут, който тотално премахна честите позиви. Няма въздействие върху размера на простата, но е огромно облекчение.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Съветник
Влияе ли алкохолът върху спермата?

Въпрос: Влия е ли употребата на алкохол върху спермата? Отговор: При мъжете алкохолът може да влияе отрицателно на спермата, по...

Затвори