Еякулация и Простата

Тази публикация има един коментар

Въпрос:
Някъде четох, че по-честата еякулация, прочиствала простатната жлеза от токсини, причиняващи рак. Истина ли е или е измислица?

 

Отговор:
Истина е – поне според резултатите от едно проучване, проведено през 2003 година от австралийската неправителствена организация Виктория, изследваща раковите заболявания. Разгледани са половите навици на две групи мъже. Първата, клинично здрави, а втората с мъже, страдащи от рак на простатата.

Резултатите показват, че мъжете с по-честа еякулация, на възраст между 20 и 50 години, имат много по-малка вероятност да развият рак на простатата. Защо?
Тяхната теория е, че по-честата еякулацията предотвратява натрупването на канцерогени в простатната жлеза.

Това заключение противоречи с едно по-ранно проучване на същата организация, в което се твърди, че повишената полова активност може да увеличи риска от рак на простатата с 40%.
Това проучване обаче е било фокусирано единствено върху ефектите на мастурбацията.

И така, какъв извод можем да си направим от тези две проучвания? Може би само, че трябва да приемем резултатите от тях с не много голяма доза доверие.

[wp:svejo-net]

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

1 Коментар за "Еякулация и Простата"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
любопитно
Гост
любопитно
7 години 4 дни преди

Орехите намалявали риска от рак на простатата, пише в-к Дейли Телеграф.
Учени от университета Дейвес в Калифорния, провели експерименти с опитни мишки, хранени с орехи. Резултатите показали 50% по-ниско развитие на простатни образувания в сравнение с група мишки получаващи соево олио.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Съветник
Размер на тестисите

Въпрос: Единият от моите тестиси и по-голям от другия. Имам ли основание за притеснение?   Отговор: Нормално е единият тестис...

Затвори