Социални и здравни последици от прекомерната употреба на алкохол

Тази публикация има 0 коментара

Последици за здравето – прекомерната употреба на алкохол за кратък период от време влияе негативно на много органи в тялото, предимно на черния дроб, мозъка и нервната система.

„Цироза на черния дроб и увреждане на панкреаса са основните негативни последици от прекомерната консумация на алкохол ”

Прекомерната консумация има отрицателен ефект и върху сексуалното желание и представяне. Продължителната употреба променя хормоналните нива в организма, в това число и нивата на тестостерон, хормонът който е от голямо значение за мъжкото полово здраве.
Систематична употреба на алкохол води със себе си и до проблеми в леглото, които се изразяват основно в неспособността да се получава и поддържа стабилна ерекция, дори и в трезво състояние.
Прекомерната употреба на алкохол води до психични разстройства.
В допълнение към вредите за здравето се добавят и психичните разстройства, като депресия, причинени от честата консумация.
Много мъже с проблеми посягат към чашката с надеждата да намерят облекчение, но на по късен етап осъзнават, че алкохолът не помага. Прекомерната консумация може да изкара нещата извън контрол.
Комбинацията от напредваща възраст и наличието на депресия е силно свързана с импотентността.

Социални последици

Прекомерната употреба на алкохол не само оставя негативни последици върху една връзка, а и лесно може да я разруши.
Сексът с партньор който е често пиян не е привлекателна дейност, това е още един от негативите за една връзка причинени от прекомерната употреба на алкохол.
Ако взаимоотношенията, работоспособността или животът ви в семейството показват признаци, че страдат заради вашата консумация на алкохол, то тогава
трябва да го спрете.

 

[wp:svejo-net]

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Намалено Либидо

Намаленото либидо (сексуално желание) е форма на полово разстройство, което не бива да се бърка с еректилната дисфункция. Проучвания сочат,...

Затвори