Как действа алкохолът върху мъжкото тяло?

Тази публикация има един коментар

Трудно е един мъж да не се наслаждава на своето питие, но колко от нас знаят, какво прави еликсирът на щастието върху нашето тяло и ум. Тези въпроси не целят да ви разделят с вашата бира, но е добре да сте запознати, какво се случва след като изпиете няколко.

 

Защо алкохолът сваля задръжките?

Той въздейства върху централната нервна система, което обяснява нарушеният говор, зрение, координация и концентрация. Също така въздейства и върху част от мозъка, отговорна за поведението и емоциите. Вашето усещане за преценка отслабва, а импулсивното ви говорене става все по-често. Започвате да се чувствате по-уверен, а социалните ви задръжки изчезват.
Ето и защо пияните хора понякога решават, че е нямат проблем да шофират.

Свиква ли се с алкохола?

Честата употреба на алкохол ви прави толерантни към него. Процесът на метаболизъм в тялото, започва да го обработва все по-бързо. При неговата обработка процесът е до 72% по-ускорен. При систематичната и честа употреба, органите в тялото стават все по-нечувствителни към него, за това и започва да се усеща по-слабо.
Бъдете внимателни, защото това е предвестник за трайно увреждане на тъканите.

Защо понякога ни става лошо?

Понякога след повече питиета е възможно да имате стомашни проблеми или да ги “върнете обратно”. В черния дроб алкохолът се метаболизира в ацеталдехид, токсично вещество. В действителност то причинява увреждане в организма, а не етанолът в питието. Във високи концентрации ацеталдехидът, атакува черния дроб, мозъка и лигавицата на стомаха.
Това е причината за разстроеният стомах и появата на киселини. Ако количеството му е прекалено голямо, завършва с близка среща с тоалетната чиния. Отравянето с ацеталдехид може да бъде по силно, когато се смесят различни видове алкохол.

Вредно ли е пиенето на празен стомах?

Вредно е само ако смятате да му се наслаждавате цяла нощ. Храната в стомаха забавя процесът на абсорбция. Когато пиете на празен стомах, няма какво да забави абсорбацията на алкохола. Резултат: алкохолът се абсорбира бързо и вие се напивате още в началото на вечерта. Пиенето на пълен стомах, ви позволява да усещате приятният ефект от питието, като ви предпазва да паднете зад борда.

Защо се дехидратираме от употребата на алкохол?

Вашето тяло започва да се натоварва, още след първата глътка. За правилното му изхвърляне от организма, черният дроб има нужда от вода за да неутрализира токсините. Тази вода се набавя от всички части на тялото. Тъй като алкохолът е диуретик ( стимулира уринирането) и водата от тялото изчезва с по-висока скорост. Черният дроб си я набавя от всички органи, включително и от мозъка, което всъщност ви остава обезводнени.

Можем ли да умрем от алкохол?

Да, и начините за това са много. Само през 2001 година, смъртните случаи в Съединените щати са 75,000. Тук става на въпрос за различни случаи на смърт: починали от заболявания на черен дроб и сърце причинени от алкохолизъм, самоубийство, катастрофа в резултат от шофиране в нетрезво състояние или просто, напиване до смърт. Всъщност нивото на алкохол в кръвта над 0.45 грама на 100 милилитра кръв ще наруши мозъчната и дихателна дейност.

Как въздейства алкохолът върху черния дроб?

Тъй като, черният дроб е основен детоксикатор в тялото, той ви изчиства от ежедневно натрупваните отрови, които приемате. Алкохолът е най-големият враг на черния дроб. Ако консумирате умерено, вашият черен дроб ще има време да се възстановява. Систематичната и прекомерна употреба на алкохол, ще накара клетките му да измират, причинявайки заболяване наречено цироза, Цирозата в повечето случаи води до смърт.

Защо някои мъже стават емоционални, след употреба на алкохол?

Както вече стана ясно, алкохолът ви кара да се чувствате по-уверен, а социалните ви задръжки да изчезват. Това може да изкара някои чувства, които обикновено се контролират “непоказването на чувства” от силната мъжка персона. Въпреки, че увеличава нивата на естроген (женският хормон) в мъжкото тяло, няма доказателства, че засяга техните чувства по какъвто и да било начин. Въпреки, че удължената употреба на спиртни напитки и увеличените нива на естроген, могат да причинят: загуба на окосмяване по тялото, намаляване на мускулна маса, уголемяване на гърдите, свиване на тестисите и полова немощ.

Колко време остава в тялото?

При всеки човек е строго индивидуално и зависи от много неща. Зависи от това дали сте яли предварително, вашата телесна маса, вашият пол (мъжете имат по-засилен метаболизъм), вашата възраст, какво е количеството на вода в тялото ви и колко ефективен е вашият черен дроб (алкохолиците имат способността да елиминират алкохола по-бързо въпреки, че това се променя, след като черният дроб се увреди).

Защо не може да пием, когато приемаме антибиотици?

Въпреки широко разпространения мит, че е опасен, той може само да намали ефекта на някои антибиотици. Въпреки, че не застрашава живота, комбинацията е възможно да има странични ефекти, като зачервяване и силно напиване.
Или казано по друг начин, алкохолът може да забави възстановяването.

Въпреки това, комбинацията на алкохол с определени обезболяващи, може да увеличи рискът за увреждане на лигавицата на червата, което от своя страна да причини стомашно-чревни кръвоизливи и язви.

Пийте разумно и умерено

След като вече знаете, някои от ефектите на алкохола върху вашето тяло се възползвайте се от информацията. Забавлявайте се и винаги консумирайте разумно.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

1 Коментар за "Как действа алкохолът върху мъжкото тяло?"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Daniel
Гост
7 години 8 месеца преди

Благодаря за информацията!!! Сайта е много хубав – ще си го запиша.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Депресия и умора

  Проведено проучване, включващо 6500 души, показа, че умората и летаргията са едни от най-дебатираните симптоми на депресията. Това откритие...

Затвори