Депресия и умора

Тази публикация има 0 коментара

 

Проведено проучване, включващо 6500 души, показа, че умората и летаргията са едни от най-дебатираните симптоми на депресията.

Това откритие може да се промени начина, по който лекарите, да лекуват  това заболяване.

 

Каква е вероятността, депресията да се крие зад липсата на енергия?

В Съединените щати, един на всеки шест души, е преживявал момент на депресия по време на своя живот. Повече от 19 милиона, преживяват моменти на депресия, всяка година. Едва 50% от тях търсят решение на проблема.

 

Едно нещо е ясно: Депресията е сериозно заболяване. Може да се третира с психотерапия, медикаменти или комбинация от двете.

 

Какво причинява депресия?

Психическа травма или негативно преживяване, могат да отключат депресия, но това не е задължителен източник на заболяването.

Нормално е да се чувствате подтиснати след уволнение от работа или раздяла със своята половинка, но ако това чувство не изчезне след няколко седмици или месеци, вие може да страдате от депресия.

 

Смята се, че основата причина за появата на депресия е химичен дисбаланс в мозъка. Този дисбаланс е отговорен за чувството на умора, безнадеждност и празнота.

Съществуват и други причини за появата на депресия, които си имат и своето третиране.

 

Северните държави, като Швеция, през зимните месеци имат слънчева светлина едва по няколко часа на ден. Тези условия, предизвикват при голяма част от населението състояние , познато като сезонно афективно разстройство. То може да включва и депресия.

Причината за това състояние е липсата на слънчева светлина. Третирането се извършва, чрез светлинна терапия, която включва излагане на специален вид светлина, по няколко часа на ден.

 

Най-често срещаните симптоми на депресията

Умора

Летаргия

Липса на енергия

Намален интерес или удоволствие

Значителна промяна в апетита и/ или промяна на теглото

Нарушен сън

Безпокойство/ притеснение

Потиснатост

Мисли за смъртта или за самоубийство

 

Възможности за лечение на депресията

Съществуват много медикаменти за третиране на депресията, но не е задължително те да отстраняват всичките симптоми. Дори след лечение, някои пациенти продължават да се оплакват от умора и отпадналост, което от своя страна им пречат да изпълняват нормално социалните си функции.

 

Контролирайте живота си

Депресията е сериозно заболяване, което се отразява както на ума, така и на тялото.

Ако не се лекува, тя може да продължи с години, да съществува постоянно или да се появява периодично.

Това не е  заболяване на волята и не е признак на слабост. Съществуват множество начини за лечение на депресията. Ако  чувствате, че страдате от депресия, не чакайте да видите светлина в тунела. Посетете своят личен лекар и направете всичко възможно за да върнете живота си обратно.[wp:svejo-net]You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Задай въпрос или напиши коментар (само на кирилица):

Всички въпроси и коментари преминават преглед. Не се публикуват такива, които нямат връзка с темата или се дублират.

Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Мъжко оплешивяване, митове и легенди

Косата на главата е гордост за мъжете. За някои е едно от най-важните неща. За жалост, когато майката природа се...

Затвори