Мъжко оплешивяване, митове и легенди

Тази публикация има 2 коментара

Косата на главата е гордост за мъжете. За някои е едно от най-важните неща. За жалост, когато майката природа се заиграе и вашата коса започне да пада, започвате да се чувствате като ограбени.

Съществува много информация за оплешивяването, което прави трудно различаването на истината от измислиците. Например твърденията, че липсата на секс или на сън може да причини оплешивяване, са просто обикновени митове и легенди.

Така, че целта на тази статия е да се отсеят истинските неща и да научите как да предотвратите загубата на коса.

Оплешивяването идва от майчина страна

Когато оплешивяването е генетично няма ограничение от чия страна ще бъде наследено. Генът на плешивостта може да дойде, както от майчина, така и от бащина страна. Ако чичо ви (братът на баща ви) има оплешивяване, шансовете да ви сполети същата съдба не са малки.

Носенето на шапки причинява оплешивяване

За да капе косата, шапката би трябвало да е толкова стегната, че да прекъсне кръвообращението на фоликулите. Това не е възможно. Представете си,  как всичките спортисти носещи шапки или каски биха били плешиви.

Губя коса, значи ли, че оплешивявам?

Ако имате наследствено мъжко оплешивяване, ще губите коса интензивно всеки ден. От друга страна, ако нямате наследствено оплешивяване, дневната загуба на коса е нещо нормално, защото на мястото на загубената ще израства нова.

Прекомерната употреба на козметични продукти е причина  за оплешивяване

Няма доказателства, че оригиналните продукти за коса предизвикват оплешивяване, така че може да си слагате колкото искате гел и пяна.

Стоенето на челна стойка спира косопада

Идеята е в това, че седейки на долу с главата ще увеличите притока на кръв и с това вашият скалп ще регенерира. Специалистите са на мнение, че това няма да въздейства срещу косопада. Фоликулите се нуждаят не само от кръвообращение за да има растеж на косата.

Късото подстригване на косата ще я накара да расте по бързо

Това често срещано погрешно схващане идва от факта, че косата е по-дебела в основата, отколкото на върха и по този начин косъмът  изглежда по-дебел и бързо растящ.

Късото подстригване няма ефект върху растежа на косата. Тя расте с по около сантиметър на месец.

Оплешивява ли се от сушене със сешоар?

Абсолютно не. Въпреки, че сешоарът може да изгори или изсуши косата  и това да предизвика окапване, на нейно място израства нова и това не води до трайна загуба.

Честото миене на косата може да доведе до оплешивяване

Също както употребата на пяна и гелове, честото миене на  косата не оказва никакво влияние върху нейната здравина. Вие може да я миете, колкото често пожелаете. Препоръчително е поне по 3 пъти седмично.

Продължителното излагане на слънце предизвиква косопад

Тъй като загубата на коса се появява на  фоликулно ниво, слънцето трябва да проникне на такава дълбочина за да предизвика някакъв ефект. Косата действа, като щит и не позволява това да се случи.

Боядисването на косата може да доведе до оплешивяване

Повечето продукти за боядисване на коса съдържат химикали, които могат да увредят косъма, Те могат да изтощят косъма, но да предизвикат оплешивяване е почти невъзможно.

Имат ли връзка диетите и загубата на коса?

Много е важно правилното и редовно хранене. Недохранването, доказано въздейства отрицателно върху здравето на косата.

Възможно ли е оплешивяване от стрес?

Възможно е в стресови ситуации, като хирургическа операция или друго събитие да бъде забавена регенерацията на косъма. Въпреки това, стресът не може да причини трайно оплешивяване и оредялата коса се възстановява след време.

Имат ли хормоните връзка с загубата на коса?

На практика да. Хормоналният дисбаланс може да предизвика временна загуба на коса. Обикновено се случва при някои жени, след бременност. Ако се случи на мъж е важно да се знае, че косата ще се появи отново.

Оказват ли ефект стероидите върху косата?

Ако се занимавате активно с бодибилдинг, трябва да внимавате с анаболните стероиди.

Те са доста силни химикали, които притежават коварни странични ефекти. Един от тях е да предизвикват загуба на коса. Проблемът от този страничен ефект, обикновено отминава след няколко години.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

2 Коментара за "Мъжко оплешивяване, митове и легенди"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Simm
Гост
Simm
2 години 5 месеца преди

Трябва ли да се увеличат нивата на ДХТ хормонът за да има резултати при уголемяването на пениса? Не влияе ли върху косопада? Ако започна тренировки за уголемяване ще се увеличат ли нивата ми на ДХТ и ще предизвика ли косопад? Какво е мнението ви момчета?

Metalteam
Автор
2 години 5 месеца преди

Не виждам никаква връзка между уголемяването и косопада. Единственото нещо, което може да предизвика загуба на коса ще е прилагането на някаква рецепта с концентрация. Например нанасяне на DHT крем локално върху пениса.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Въпроси свързани със секса, които притесняват мъжете

Рано или късно, повечето мъже изпитват някакъв вид притеснения свързани със сексуалния си живот, но дали на истина притесненията са...

Затвори