Вазектомията като средство за мъжка контрацепция

Тази публикация има 0 коментара


 

Какво е вазектомия?

Вазектомията е хирургическа процедура, при която семепроводите (vas deferens),  биват прекъснати, така че да не се позволи преминаването на сперматозоиди от тестисите към пениса.

Тази операция се използва за пълна мъжка контрацепция.

 

Вазектомията не засяга  способността на мъжа да постига и поддържа ерекция или пък да еякулира по време на оргазъм.

При еякулация спермата ще изглежда по същият начин, както обикновено и ще е в същото количество. Единствената разлика ще бъде в това, че  семенната течност изхвърляна при еякулация няма да съдържа сперматозоиди.

 

Вазектомията не влияе по никакъв начин върху либидото и сексуалните възможности на мъжа.

Важно е да се знае, че след вазектомия, първите няколко еякулации могат все още да съдържат сперматозоиди.

Необходимо е мъжът да направи медицински тест на своята сперма. До получаването на отрицателни резултати за съдържание на сперматозоиди в семенната течност, препоръчително е по време на секс да се използват алтернативни методи за предпазване от нежелана бременност.

 

Какви са ползите от тази операция?

Приблизителният процент на мъжете подложили се на вазектомия във Великобританиа е 16%. Ако вие сте спокоен за своят семеен статус, вазектомията ще ви спести време и пари, похарчени за контрацептиви.

Няма да съществуват грижите и притесненията, за това дали вашата партньорка е взела своето противозачатачно хапче или презервативът, който използвате не се е скъсал.

 

Обсъдете го със своята партньорка

Вазектомията е постоянен и сигурен начин за предпазване от нежелана бременност. Въпреки че, възстановяването на семепроводите е обратимо, съществуват рискове от увреждане в следствие на което преминаването на сперматозоидите да бъде възпрепятствано.

Затова е важно вие и вашата партньорка  да сте сигурни, че това е правилна стъпка.

 

[wp:svejo-net]

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Методи за безопасен секс

Латексови презервативи Латексовите презервативи са ефективна защита от почти всички полово предавани заболявания. Неправилното им поставяне и употреба може да...

Затвори