Алкохолизъм и импотентност

Тази публикация има 0 коментара

Дефиницията за алкохолизъм е сложна, тъй като покрива няколко взаимно свързани ефекта.

Токсичен ефект – прекомерната консумация на алкохол за кратък период от време

влияе отрицателно на много органи в тялото, особено на черния дроб, мозъкът и нервната система.

Социален ефект – прекомерната употреба на алкохол в много случаи остава негативни последици върху една връзка.

Алкохолизмът води със себе си и проблеми в леглото. За мъжете те се изразяват основно в неспособността да получават и поддържат стабилна ерекция, дори и когато са трезви.

Честата консумация на алкохол има отрицателен ефект и върху либидото. Продължителната употреба променя хормоналните нива в организма, в това число и нивата на хормона тестостерон, който е от голямо значение за мъжкото сексуално здраве.

Сексът с  партньор който е често пиян не е привлекателна дейност, това е още един от негативите за една връзка, причинени от алкохолизма.

 

Алкохолизъм и психични разстройства

В допълнение към директните ефекти от прекомерната употреба на алкохол, много алкохолици страдат  и от психични заболявания, най-често това е депресия.

Много подтиснати хора посягат към алкохола с надеждата да намерят облекчение, но по късно осъзнават, че той не помага. От консумацията му, нещата могат да излязат извън контрол.

Много мъже в съвременното общество живеят в самота, и депресията е често срещано явление сред тях. Комбинацията от напредваща възраст и наличието на депресия са силно свързани с импотентността.

 

Как се третира проблема с алкохола?

Импотентността, предизвикана от прекомерната употреба на алкохол, не е много известна и лесна разпознаване, тъй като проблемът често се проявява и остава само между двамата партньори.

Третирането може да започне след като проблемът бъде разпознат.

Лечението на импотентност свързана с алкохолизъм, включва нуждата от контрол над употребата на алкохол, и по възможност пълното му спиране.

Най-проблемен е хроничният алкохолизъм, който е много труден за контролиране.

С каквото и да е свързана депресията, тя също трябва да бъде открита  и ефективно третирана. При някои хора, това е ключът към спирането на злоупотребата с алкохол.

Семейната терапия може да бъде съществена част за запазването на една връзка, нарушена от наличието на алкохолизъм.

Съществуват методи за третиране на импотентността с препарати работещи  при мъжете алкохолици.

Когато  употребата на алкохол е проблем за постигането на ерекция, те трябва да направят нещо за да запазят своята интимна връзката.

 

[wp:svejo-net]

 

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Как влияе тестостеронът върху мъжкото здраве?

Тестостеронът е стероиден хормон от групата на  андрогените. Той е мъжки полов хормон, отделян от тестисите, а също така в...

Затвори