Кръв в спермата. Причина ли е за безпокойство?

Тази публикация има 0 коментара

Тъй като обикновено спермата има млечен – мръсно бял цвят, нормално е всеки да бъде разтревожен ако забележи кръв при еякулация. Това води до паника и страх. Повечето мъже автоматично приемат, че кръвта в спермата се дължи  на полово предавано заболяване или рак, но в повечето случаи причината е друга.

 

Кръвта в спермата не е рядкост, това е симптом известен под медицинското наименование хемоспермия. Това е сигнал, че трябва да посетите личният си лекар, въпреки че не е толкова сериозен за да причинява паника.

 

Повечето мъже страдащи от  хемоспермия са над 30 годишна възраст. Този проблем обикновено е свързан с възпаление на простатата или пикочния канал. Понякога точната причина остава неизвестна и се определя, като проблем причинен от инфекция.

 

Хемоспермията може да бъде симптом на пикочна инфекция. В този случай освен кръвта в спермата, мъжът трябва да изпитва дискомфорт или болка при уриниране.

Ако причината е пикочна инфекция, проблемът може да бъде отстранен с антибиотици и противовъзпалителни средства.

 

В един малък процент, хемоспермията може да е симптом на рак.
Други причини могат да са: кисти, камъни в простатата, хемофилия, хронично чернодробни заболявания, инфекции или туберкулоза.

И така, ако  забележите червеникав цвят във вашата сперма трябва задължително  да посетите личния си лекар, но това съвсем не значи, че имате сериозно заболяване.

 

[wp:svejo-net]

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Заболявания, Полезно
Андроген и хормоналните нива при мъжа

Женските хормони, техните вариации и третирания са честа тема за дискусии в сайтове, списания и форуми. Но по-рядко се дискутират...

Затвори