Андроген и хормоналните нива при мъжа

Тази публикация има 0 коментара

Женските хормони, техните вариации и третирания са честа тема за дискусии в сайтове, списания и форуми.

Но по-рядко се дискутират мъжките хормони, въпреки че много мъже страдат от ниски хормонални нива.

И тъй като не много мъжете осъзнават, че страдат от хормонални проблеми, малко от тях взимат мерки срещу това.

 

Ниско хормонално ниво е състоянието при което мъжът има недостиг на андроген.

 

За андрогена:

 

Андроген, също наричани андрогенен хормон или тестоид. Той е  от групата на  стероидите. Стимулира и  контролира развитието на мъжките полови белези. Отговорен  за развитието на пениса, тестисите и за получаването на ерекция. Известен още под наименованието  тестостерон.

 

Проучване показва, че само един от девет мъже, взима мерки срещу ниските хормонални нива. Главната причина за това, че мъжете не знаят за техните занижени нива. Често симптомите на ненормалните хормонални нива, биват бъркани с симптоми на други състояния на здравето.

 

Симптоми за недостиг на андроген

 

Обикновено, мъжът се третира при ниски нива на тестостерон, ако той страда от слаба плътност на костите или остеопороза, ниско сексуално желание (либидо), има проблеми с половата функция, като пещеристо разстройство.

Дори мъже със занижена енергичност е възможно да имат намалени нива на тестостерон.

 

Тест може да се направи чрез взимане на кръвна проба. Тъй като нивата на тестостерон през времето варират, само един тест може да не е достатъчен за определи възможен недостиг. Освен това, често други здравни проблеми могат да имат симптомите на недостиг на андроген.

 

Фактори, водещи до недостиг на андроген

 

Има множество причини, които да предизвикат недостиг на андроген в мъжкото тяло, като прием на някои медикаменти (кортикостероиди), прекомерна употреба на алкохол, излагане на радиация или химиотерапия, нараняване или инфекция на тестисите или хемохроматоза

 

Освен при споменатите по-горе симптоми е препоръчително да се срещнете с личният си лекар, ако страдате от загуба на мускулна маса, загуба на окосмяване по лицето и тялото, безплодие, депресия и раздразнителност, лоша концентрация или увеличен размер на гърдите.

 

Знайте, че докторът е най-подходящия човек, които да намери правилно решение за третиране на вашите намалени хормонални нива.

 

[wp:svejo-net]

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Хормони, околна среда и сексуален живот

Една от най-тревожните тенденции на съвременното ни общество е намаляване на възрастовия праг за настъпване на андропаузата. Андропаузата е мъжкият...

Затвори