Лекарства и заболявания свързани с импотентността

Тази публикация има 0 коментара

Вероятно един от най-притеснителните проблеми с които мъжете се сблъскват през техният живот е еректилната дисфункция, известна още като сексуална дисфункция или импотентност. Тя се дефинира с неспособността да се получава или поддържа ерекция, достатъчно стабилна за извършване на полов акт.

 

За щастие в повечето случай, това състояние изчезва след третиране или без третиране. В някои не особено щастливи случаи проблемът остава, като това дава сериозно отражение върху мъжкото самочувствие и върху взаимоотношенията между мъжа и неговата партньорка.

 

Знак, че имате проблем е когато изпитвате затруднение с постигането на ерекция в около 25% от случаите или казано по друг начин, ако всеки четвърти път, когато решите да правите секс не успявате да го вдигнете.

 

За да се получи ерекция, има взаимодействие между мозък, нерви, кръвоносни съдове и хормони.

Известно е, че при 80% от случаите на еректилна дисфункция, причините са физически.

Най-често срещаните са: диабет, сърдечно-съдовите заболявания, проблеми с щтитовидната жлеза, лошо кръвообращение, депресия, нисък тестостерон, нараняване на гръбначния мозък, неврологични заболявания, тютюнопушене , прекомерна употреба на алкохол, злоупотреба с наркотици, лоша комуникация между партньорите, страх, тревога, гняв.

 

Нездравословните навици, като тютюнопушенето, преяждането и заседналият начин на живот могат да допринесат за появата на импотентност.

В около една четвърт от всички случаи, тя се появява в резултат от прием на медикаменти.

 

Еректилната дисфункция е проблем, често срещан при мъже страдащи хипертония  (високо кръвно налягане). Заболяването е виновник за този проблем, но и много от медикаментите, приемани за лечение на хипертонията, допринасят за появата му.

По-новите медикаменти за хипертония са по-малко вероятни да го причиняват.

 

Лекарствата използвани при химиотерапията могат да предизвикват проблеми с получаването на ерекция, също така повечето медикаменти използвани при психологически разстройства (антидепресанти ).

 

Ако подозирате, че приеман  от вас медикамент засяга ерекцията ви, не спирайте да го приемате преди да се консултирате с личния си лекар, защото така може да изложите живота си на риск.

 

[wp:svejo-net]

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Повече в Любопитно
Какво знаете за Еректилна Дисфункция?

Направете този тест и вижте.   Дайте отговор на следните твърдения:   1 Повечето мъже никога не  изпитват  ЕД ....

Затвори