Хормони, околна среда и сексуален живот

Тази публикация има 3 коментара

Една от най-тревожните тенденции на съвременното ни общество е намаляване на възрастовия праг за настъпване на андропаузата.
Андропаузата е мъжкият еквивалент на женският климактериум, която обикновено засяга мъжете на възраст между 45 и 55 години.

Едва сто години по-рано тя е настъпвала след навършването на 50-те, но индустриализираното общество в което живеем е превърнало андропаузата в активно състояние при мъжа.

Силното намаляване на количествата тестостерон, произведени от тялото е признак на андропауза.

Това вече не е естествен процес и може да настъпи още при навършване на 40 години, като основен причинител за това да е непрекъснатото присъствие на редица химикали.
Тези химикали действат, като синтетичен естроген в мъжкото тяло и предизвикват редица физически и психологически промени.

Симптомите съпътстващи андропаузата включват трудности с уринирането – затруднено уриниране или уринарна инконтиненция (изпускане). Проблеми с простатата, промени в настроението и депресия, импотентност, ниско желание за секс (занижено либидо), влошаване качеството на спермата, увеличаване на телесното тегло (надебеляване), ниска кръвна захар или диабет, умора, тревога, увеличен риск от инфаркт и задържане на вода.
Наличието на повече естроген в заобикалящата ни среда, нарушава естественият хормонален баланс и води до ранното настъпване на андропаузата. Той се крие в различните продукти произвеждани в съвременното ни общество.
Ето и кратък списък на източниците на естроген:

  • Пестициди
  • Хербициди
  • Пластмасови опаковки
  • Пластмасови бутилки
  • Месото от животни, отглеждани с хормонално обогатена храна
  • Замърсяване

Доктор Алън Леберман от центърът за медицина и околна среда, преди време заяви, че натрупването на естроген може да започне още в ранна възраст.
Комбинираната употреба на пестициди в отглеждането на храни и меките пластмаси, използвани за пакетиране и транспортирането им, ни излагат повече под въздействието на ендокринните разрушители.

Има няколко неща, които всеки може да направи за да се ограничи въздействието и силата им върху хормоналният дисбаланс.

Те са: промяна в хранителната диета, промяна в начина на живот, физически упражнения и положителна нагласа за живот.

Промяна в храненето не значи пазене на диета за сваляне на тегло, въпреки че може да спазвате и такава за контрол над килограмите.

Тютюнопушенето, прекомерна употреба на алкохол и злоупотребата с наркотици, могат да засилят симптомите на андропаузата и за това трябва да бъдат избягвани.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

3 Коментара за "Хормони, околна среда и сексуален живот"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Пецо
Гост
Пецо
2 години 4 месеца преди

Аз съм на 39 и страдам от лека уринарна инконтиненция. Често ми се случва след секс. Ако го правим по-рядко положението леко се подобрява. Понякога ми се налага да седя с минути над тоалетната чиния докато спре да капе. Вече имам чувството, че прекарвам половината си живот там.
Има ли някаква техника за да се справя с това??

serena
Потребител
serena
2 години 4 месеца преди

Защо не пуснеш тема във форума. Може да получиш повече съвети.
Има упражнения за тазовите мускули. Питай там ще ти помогнат.

Пецо
Гост
Пецо
2 години 4 месеца преди

Благодаря ти за идеята.Току що го направих. http://blogzdrave.com/forums/viewtopic.php?f=8&t=77
Между другото правя Кегел.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Влияе ли наднорменото тегло върху качеството на спермата?

Наднорменото тегло в съвременния индустриализиран свят засяга живота на милиони хора и се превръща в глобален проблем. Затлъстялостта влияе негативно в...

Затвори