Хормони, околна среда и сексуален живот

Тази публикация има 3 коментара

Една от най-тревожните тенденции на съвременното ни общество е намаляване на възрастовия праг за настъпване на андропаузата.
Андропаузата е мъжкият еквивалент на женският климактериум, която обикновено засяга мъжете на възраст между 45 и 55 години.

Едва сто години по-рано тя е настъпвала след навършването на 50-те, но индустриализираното общество в което живеем е превърнало андропаузата в активно състояние при мъжа.

Силното намаляване на количествата тестостерон, произведени от тялото е признак на андропауза.

Това вече не е естествен процес и може да настъпи още при навършване на 40 години, като основен причинител за това да е непрекъснатото присъствие на редица химикали.
Тези химикали действат, като синтетичен естроген в мъжкото тяло и предизвикват редица физически и психологически промени.

Симптомите съпътстващи андропаузата включват трудности с уринирането – затруднено уриниране или уринарна инконтиненция (изпускане). Проблеми с простатата, промени в настроението и депресия, импотентност, ниско желание за секс (занижено либидо), влошаване качеството на спермата, увеличаване на телесното тегло (надебеляване), ниска кръвна захар или диабет, умора, тревога, увеличен риск от инфаркт и задържане на вода.
Наличието на повече естроген в заобикалящата ни среда, нарушава естественият хормонален баланс и води до ранното настъпване на андропаузата. Той се крие в различните продукти произвеждани в съвременното ни общество.
Ето и кратък списък на източниците на естроген:

  • Пестициди
  • Хербициди
  • Пластмасови опаковки
  • Пластмасови бутилки
  • Месото от животни, отглеждани с хормонално обогатена храна
  • Замърсяване

Доктор Алън Леберман от центърът за медицина и околна среда, преди време заяви, че натрупването на естроген може да започне още в ранна възраст.
Комбинираната употреба на пестициди в отглеждането на храни и меките пластмаси, използвани за пакетиране и транспортирането им, ни излагат повече под въздействието на ендокринните разрушители.

Има няколко неща, които всеки може да направи за да се ограничи въздействието и силата им върху хормоналният дисбаланс.

Те са: промяна в хранителната диета, промяна в начина на живот, физически упражнения и положителна нагласа за живот.

Промяна в храненето не значи пазене на диета за сваляне на тегло, въпреки че може да спазвате и такава за контрол над килограмите.

Тютюнопушенето, прекомерна употреба на алкохол и злоупотребата с наркотици, могат да засилят симптомите на андропаузата и за това трябва да бъдат избягвани.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

3 Коментара за "Хормони, околна среда и сексуален живот"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Пецо
Гост
Пецо
11 месеца 1 час преди

Аз съм на 39 и страдам от лека уринарна инконтиненция. Често ми се случва след секс. Ако го правим по-рядко положението леко се подобрява. Понякога ми се налага да седя с минути над тоалетната чиния докато спре да капе. Вече имам чувството, че прекарвам половината си живот там.
Има ли някаква техника за да се справя с това??

serena
Потребител
serena
10 месеца 30 дни преди

Защо не пуснеш тема във форума. Може да получиш повече съвети.
Има упражнения за тазовите мускули. Питай там ще ти помогнат.

Пецо
Гост
Пецо
10 месеца 30 дни преди

Благодаря ти за идеята.Току що го направих. http://blogzdrave.com/forums/viewtopic.php?f=8&t=77
Между другото правя Кегел.

wpDiscuz

Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE