Влияе ли наднорменото тегло върху качеството на спермата?

Тази публикация има 0 коментара

Наднорменото тегло в съвременния индустриализиран свят засяга живота на милиони хора и се превръща в глобален проблем.
Затлъстялостта влияе негативно в различни области. Тази статия ще разгледа една от тях.
До скоро не съществуваха проучвания и информация за това, как наднорменото тегло влияе върху качеството на спермата.

Известно е, че хората с наднормено тегло ограничават своята подвижност.  Това от своя страна засяга сексуалния живот, тъй като повечето килограми пречат за нормалното производството на тестостерон в тялото.

Тестостеронът не регулира качеството на спермата, но определя нивото на сексуално желание и сперматогенезата в тестисите.

Намалените нива на мъжкия хормон, се случва при хората които се обездвижват и не полагат физически усиля. Те водят и до спадане на либидото.

След като мъжът с наднормено тегло, вече не се интересува толкова от секс, губи интерес и започва да го практикува по-рядко.

В комбинация с честото използване на вещества, имитиращи ефекта на хормона естроген, ниските нива на тестостерон, могат да доведат до свиване на пениса и тестисите.

Освен това, някои мъже с наднормено тегло се подлагат на диети, изключващи храните богати на цинк. Както знаем той е един от най-важните минерали за тялото, приеман чрез храната.
Цинкът е изключително важен за производството на сперма и за поддържане на качеството и подвижността на сперматозоидите.
Без достатъчно цинк, качеството на спермата се влошава.

Най-голямо съдържание на цинк има в храни като: стриди, червено месо, ядки и др.
Това е един много добър мотив за хората с наднормено тегло, да не се оставят по течението, а да направят нещо по въпроса. Те трябва да бъдат отговорни към своето тяло. Ежедневното движение и спорт ще ги накара  да изглеждат по-добре и да се чувстват комфортно в своето тяло.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Мъжка Аноргазмия (трудно свършване)

Това е форма на полова дисфункция, състояние, при което мъжът е  неспособен да получава оргазъм в отговор на сексуална стимулация. ...

Затвори