Мъжка Аноргазмия (трудно свършване)

Тази публикация има 9 коментара

Това е форма на полова дисфункция, състояние, при което мъжът е  неспособен да получава оргазъм в отговор на сексуална стимулация.  Известно е, че аноргазмията засяга около 24% от жените и 8% от мъжете.

Какво всъщност причинява мъжката аноргазмия?

Сред възможните причини са: странични ефекти от прием на лекарства (антидепресанти, транквиланти, антихистамини), алкохол, наркотици. Заболявания, като диабет, многочислена склероза, Паркинсон, заболяването хорея на Хънтингтън.
Тя може да се появи и в следствие на хирургическа операция (простатектомия).

 

Някои мъже страдат  от първостепенна аноргазмия. Този вид е естествена и е причинен от липсата на рефлекси на пудендалния нерв . Първостепенната аноргазмия е свързана с анеякулация  (липса на еякулация).

 

Съществуват две категории мъже, страдащи от забавен или липсващ оргазъм. В първата категория влизат тези в напреднала възраст.

Обяснението за появата на това състояние при тях е просто: с напредването на възрастта рефлексите се забавят и тъй като еякулацията също е рефлекс, тя също се забавя и настъпва по късно.

Докато на по-млада възраст, достигането на оргазъм е било почти неизбежно и бързо, някои от по-старите мъже, които не успяват да свършат и да изпитат удоволствието , могат да се чувстват разстроени.

За други е по-важно, че могат все още да се забавляват и липсата на оргазъм не ги безпокои толкова много.

Втората категория са по-младите мъже, имащи тревоги свързани със сексуалното представяне, жените или интимността. Забавения или липсващ оргазъм се дължи на  психологически трудности.  Смята се че 90% от случаите на аноргазмия са в резултат на психологически причини и тревоги, свързани с  представянето в леглото.

Тъй като, мъжката аноргазмия все още е слабо изучавана, третирането й не е особено развито. Често се използва психологическа консултация и терапия, но резултатите не винаги са гарантирани. Смята се, че нормалната еякулация се активира от умствена или физическа стимулация. Някои мъже правят голяма грешка, като не споделят със своите партньорки, какво очакват, от какво се нуждаят или какво желаят в леглото.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

9 Коментара за "Мъжка Аноргазмия (трудно свършване)"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Rosa
Гост
Rosa
7 години 10 месеца преди

Освен лечение при мен даде резултат промяна в начина на мислене към по-духовен. Започнах да ходя на Църква, да се изповядвам и да водя борба със страстите и сега вече незадоволеността не ми е проблем.

Павел Венков
Гост
Павел Венков
2 години 6 месеца преди
Здравейте момичета и момчета! Ще бъда кратък. На 56 години съм и от скоро се сблъсквам с този проблем. Посещавал съм няколко специалиста и в общи линии мнението им беше, че се дължи на възрастта. Разпъваха ми локуми, че при по възрастните хора в резултат на намалено кръвообращение към генителите, те губили своята чувствителност и затова по-трудно достигали до оргазъм. Вярно е, че усещането вече е различно, някак си по-слабо, но все пак го има. Не мога да се примиря, че от сега нататък ще е така. Срещам много мнения и съвети тук. Смятам, че не съм единственият мъж на… Прочети още »
monsterbu
Автор
2 години 6 месеца преди
„Разпъваха ми локуми, че при по-възрастните хора в резултат на намалено кръвообращение към гениталите, те губили своята чувствителност и затова по-трудно достигали до оргазъм.“ – за съжаление това е вярно. С напредването на възрастта, често и заради нездравословен начин на живот се натрупват плака или мазнини в кръвоносните съдове на пениса. Така се намалява притока на кръв, в резултат на което той губи чувствителността си. В повечето случаи това води до по-слаба ерекция или пълна еректилна дисфункция. Гледай по-положително на нещата защото можеше и да си от втората група мъже. Решенията са няколко: – упражнение в комбинация с билкови добавки… Прочети още »
Harka
Гост
Harka
2 години 6 месеца преди

Споменавате таблетки Вимакс, в тази връзка искам да попитам дали сте ползвали такива и има ли положителен ефект за растежа на пениса в комбинация с упражнения и/или батмейт и екстендер?

monsterbu
Автор
2 години 6 месеца преди

Ползвал съм почти всичко на пазара. Понякога се чувствам като опитно свинче 🙂
Това е единственият билков продукт, зад който мога да застана и да твърдя, че действа положително върху мъжката потентност (включително и за растеж на пениса).
Батмейт препоръчвам основно за работа върху качеството на ерекцията, но също може да се използва в тренировките за уголемяване.
Екстендера си е класически инструмент за уголемяване (интелигентният вариант на тежестите). Доколкото съм запознат задължително участва като терапия след хирургическа интервенция за промяна на размера.
Упражненията са неразделна част от целия процес. Освен за активно уголемяване се практикуват и за поддържане на общото здраве на пениса.

opiten
Потребител
opiten
2 години 6 месеца преди

Може да опиташ с йога или както е направил/а Rosa с изповед. Ама пред някоя яка проститутка. Ей така да си свериш часовника…. да си сигурен дали проблемът наистина е в твоя телевизор 😉

Lora
Потребител
Lora
2 години 6 месеца преди

Понякога си леко грубичък 🙁 Но пък ти отива!

Лидия
Гост
Лидия
2 години 6 месеца преди

От скоро имам връзка с един мъж и попадах на нещо, което преди не съм срещала. Нито еякулира нито пък получава оргазъм. Уверява ме, че е „нормално“ за него и че се интересува само от това да сме заедно. Тази ситуация ме кара да се чувствам странно и малко ме тревожи. След като днес прочетох горните редове ми стана ясно, че най-вероятно страда точно от аноргазмия. Въпреки всичко твърди, че сексът с мен е невероятен.

Натали
Автор
2 години 6 месеца преди
На пръв поглед много жени биха ти завидели, защото основният проблем при тях е бързото свършване на партньорите им. В действителност е едно от главните сексуални разстройства при мъжете. (Бързото свършване, известно още като преждевременна еякулация.) Причината в твоя случай може да е в това, че той не успява да се възбуди достатъчно за да стигне до кулминацията. Фактът не бива да те кара да се чувстваш виновна. Понякога причината се крие в твърде честа и агресивна мастурбация. Ако е свикнал на по-сериозна стимулация, трудно би я получил по време на секс. Това състояние може да направи секса страхотен за… Прочети още »
wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Как слабата и нестабилна ерекция вреди на интимния живот

Най-важното нещо в интимния живот на един мъж е да се наслаждава на задоволяващ секс, но за да го прави...

Затвори