Тютюнопушенето и мъжкото сексуално здраве

Тази публикация има 0 коментара

Както знаем цигарите са вредни за нашето здраве. Цигарите съдържат над 400 токсични вещества, като: катран, никотин, въглероден моноксид. Те причиняват много опасни заболявания: белодробен емфизем, хроничен бронхит, сърдечно-съдови заболявания, рак на белите дробове и други видове рак. Проучване показва, че на година само в Англия, тютюнопушенето убива 114 000 души.
Ако горните редове не са ви накарали да се замислите и не са ви притеснили поне малко, продължете на долу.

Британското здравно министерство наскоро проведе кампания срещу тютюнопушенето под надслов ”Пушенето унищожава сексуалния ви живот”. Задачата да накара хората да спрат цигарите се оказа съвсем не лека, въпреки силните послания, като: “Пушенето те прави по-твърд? Не и ако не успееш да го вдигнеш! ” и „Пенисът ти смята, че трябва да откажеш цигарите.”

Скорошно проучване показа, че 90% от пушачите, желаят да откажат цигарите. Въпреки, че са запознати за рисковете от сърдечно-съдови заболявания, рискът за белите дробове, те не са достатъчно мотивирани да го направят.
Това, което се оказва по-мотивиращо е страхът от безплодие, импотентност и непривлекателност.
Също така става ясно, че много малък процент от пушачите осъзнават, че тютюнопушенето може да е причина за полова немощ.

Връзката между тютюнопушенето и половото здраве не ново откритие. Известно е от десетилетия, че цигарите увеличават риска от пещеристо разстройство с 50%, при мъжете между  между 30 и 40 годишна възраст. Разбира се тютюнопушенето не е единственият фактор за това състояние.

По време на ерекция, големи количества кръв преминават под налягане през кръвоносните тела намиращи се в пениса.
Това кара телата да се втвърдяват и той да получава ерекция.

Как тютюнопушенето може да нарушат този процес?

Потокът на кръв в телата на пениса е ограничен, поради натрупаните отлагания в кръвоносните съдове, причинени от тютюнопушенето.
Потокът от кръв бива ограничен също от никотина, който стимулира мозъка, и го кара да предизвиква остри вазоспазми, бързи свивания на кръвоносните съдове.
Също така, от наличието на никотин в кръвният поток се нарушава нормалната работа на механизма задържащ кръвта в пениса.

Ако това не е достатъчен мотив за да спрете цигарите, имаме още една новина.
Според учени от Бостънския университет, тютюнопушенето може да предизвика смаляване на пениса. Веществата съдържани в цигарите, причиняващи заболявания на сърцето и на белите дробове, намаляват еластичността на кръвоносните съдове намиращи се в тях. Американските учени предполагат, че кръвоносните съдове в пениса могат да бъдат засегнати по същият начин. Трябва да имаме в предвид, че артериите в пениса са много по-малки от тези в сърцето и тяхното свиване може да има по сериозни последствия.

Смятаме, че това трябва да ви мотивира достатъчно всеки мъж, който иска да откаже цигарите.

[wp:svejo-net]

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Може ли импотентността да е симптом на сърдечно-съдово заболяване

С какво свързвате импотентността? Притеснение? Провал? Срам? Напреднала възраст? Ако списъкът ви свършва тук, трябва да се замислите отново. Доста...

Затвори