Може ли импотентността да е симптом на сърдечно-съдово заболяване

Тази публикация има 2 коментара

С какво свързвате импотентността? Притеснение? Провал? Срам? Напреднала възраст?

Ако списъкът ви свършва тук, трябва да се замислите отново.

Доста често, медиците го свързват със сърдечно-съдови проблеми. Ако имате проблеми с ерекцията и без консултация с личния си лекар, започнете да взимате медикаменти, правите голяма грешка.

Половата немощ се приема не като заболяване, а по-скоро като симптом на друго заболяване, което в повечето случаи може да е сърдечно-съдово.
На практика, всяка поява на еректилна дисфункция трябва да бъде приемана като предупреждение.

Скорошни проучвания показват, че артериите на мъже страдащи от пещеристо разстройство са с по-ниска еластичност, от тези на мъжете без такива проблеми.
Това може да е знак за наличието на сърдечно заболяване.

Нека го погледнем по следният начин: Като водопроводът в дома ви, ако чешмата в кухнята е пусната, но не потича вода причината е, че или кранът на чешмата е счупен, или тръбите са запушени. Натрупването на холестерол в човешките артерии е същото, като запушването на водопровода, няма достатъчно пространство, през което да преминава кръвта. Това се отнася за мъже, страдащи от сърдечни заболявания.

При много мъже, специално при по-младите, пещеристо разстройство не означава, че имат сърдечно-съдово заболяване. В някои случай,
причината е друга, кранът е счупен, кръвоносните съдове в пениса не функционират нормално заради намаления азотен окис в ендотела.
Звучи ли ви като на китайски? Нека обясним.

По време на ерекция, необходимостта от поток на кръв нараства. В следствие на това ендотела (тънък слой клетки, покриващи вътрешната повърхност на кръвоносните съдове) освобождава азотен окис, химично съединение помагащо за разширяването на кръвоносните съдове. Това прави азотният окис много важен за нормалната еректилна функция.

Същото така, химичното съединение е важен антиатеросклеротичен агент за артериите в човешкото тяло. Ако артериите в пениса не са способни да произвеждат достатъчно азотен окис, това означава, че в цялото тяло ще има недостиг, включително и в сърцето. Ето защо пещеристото разстройство може да бъде първият симптом за наличието на сърдечно-съдово заболяване.

Това обяснява и защо медикаменти третиращи еректилната дисфункция, като Виагра, са били създадени първо да лекуват сърдечни заболявания. В последствие се установява, че действат много добре върху ерекцията на пениса. След което, се пускат на пазара като медикаменти, третиращ половата немощ.
[wp:svejo-net]

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

2 Коментара за "Може ли импотентността да е симптом на сърдечно-съдово заболяване"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Профи
Гост
Профи
8 години 1 ден преди

За сърдечно-съдови заболявания – не зная! За захарен диабет – 100%

Стойков
Гост
Стойков
6 години 11 месеца преди

Кръвоносните съдове в пениса са близки по размер с коронарните артерии. Поради тази причина при появата на импотентност, се появява съмнение за наличие на атеросклерозна плака в сърцето. Ето защо това наистина може да е добър сигнал за сърдечни проблеми.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Използването на презервативи ви предпазва от полово предавани болести

Редовната и правилна употреба на презервативи е надеждна защита от полово предавани заболявания и предотвратяване на нежелана бременност. Но изглежда,...

Затвори