Как се променя пенисът с напредването на възрастта

Тази публикация има 2 коментара

С напредването на възрастта, сексуалната възбуда и постигането на ерекция стават все по-трудна задача. Необходимо е повече време за достигане до оргазъм (получаване на еякулация), и за повторна ерекция (удължаване на рефрактериня период). Също така пада производството на тестостерон и качеството на спермата, което от своя страна намалява мъжките възпроизводителни възможности.

Полова немощ, еректилна дисфункция или влошено качество на ерекцията, е нещо с което почти всички остаряващи мъже се сблъскват. Проучвания показват, че след 40 годишна възраст, броя на потентните представители на силния пол спада от 60% на около 30%.

С напредването на възрастта мъжете се сблъскват и с други проблеми. Пикочните функции също отслабват, а някои научни изследвания, сочат, че с отслабването на мускулите на пикочният мехур, намалява и потокът при уриниране. Вероятни са и проблеми с простатата.

Пенисът и половата система, започват да се променят, скоро след като мъжът достигне 30 годишна възраст

При промяната на пениса се забелязват следните неща:

  • Първо – Главичката ще започне да губи моравият си цвят. Това ще се случи поради намаленото кръвообращение в члена.
  • Второ – тъй като нивото на хормона тестостерон пада, пениса и тестисите ще започнат да губят окосмяването си.

С годините, обикновено се трупат килограми. Започва да нараства корема, като това кара члена да изглежда по-малък.

Докато намаляването в дължина може да бъде просто визуално, то загубата на дебелина е напълно реална. Общо взето, промяната не е голяма, но се случва и е необратима. Мъжът може да загуби 1 до 1,5 сантиметра от размера във възрастта между 30 и 70 години. Това може да бъде причинено от различни фактори.
Един от тях е натрупването на плака или мазнини в артериите на пениса. Тя намалява притокът на кръв, в резултат на което се получава по-слаба ерекция.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

2 Коментара за "Как се променя пенисът с напредването на възрастта"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Sunny
Потребител
Sunny
2 години 2 месеца преди

Ей тва пък не мога да си го представя. Някой мъж да има проблем и да не може да свърши. Обикновено повечето едвам се сдържат.
Ама да си призная с много възрастни не съм си имала работа 😉

opiten
Потребител
opiten
2 години 2 месеца преди

Слънце, явно ти и с мъже не си си имала много работа.
Това е много сериозен проблем и не е задължително да си в напреднала възраст. Нарича се аноргазмия. Прочети малко тук http://blogzdrave.com/?p=1148
Среща и при двата пола.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Всичко за пениса
Какво мислят жените и мъжете за размера на пениса

Големият пенис кара мъжете да се чувстват сигурни, затова повечето от тях допускат, че изпитват тревоги по въпроса за размера,...

Затвори