Сутрешна ерекция

image037

Много мъже я получават, но какво предизвиква сутрешната ерекция?
Малко от тях могат да си го обяснят, така че ето няколко факта, които да изчистят картината и да обяснят една от загадките на мъжката сексуалност.

Сутрешната ерекция е естествена реакция на организма, резултат от кръвообращението в тялото. Други сутрешни реакции при ставане от сън, които могат да се наблюдават са: болки в мускулите и замъглено зрение.

Съществува твърдение, че утринната ерекция е в резултат на мокри сънища, което съвсем не значи, че отваряйки своите очи ще сте с усмивка на лице и потънали в блаженство. Всъщност, това състояние може да бъде доста дискомфортно и болезнено.

Въпреки, че сутрешната ерекция се забелязва при събуждане, тя започва още по време на сън, което почти винаги се случва през нощта.

Има много теории, опитващи се да обяснят това явление. При една от тях се смята, че сутрешната ерекция се предизвиква от задържането на урина, състояние при което пълният пикочен мехур с цел да се предпази, отпуска урината към пикочният канал и това кара пенисът да получава ерекция.
Теорията свързана с урината е разбираема, но от научна или медицинска гледна точка е не се приема заради факта, че тялото има много други начини за справяне с това състояние.

При друга теория се смята, че сутрешната ерекция се дължи изцяло на мокри сънища и сексуални фантазии и е свързана с БДО ( бързо движение на очите (REM – Rapid Eye Movement)). Установено е, че по време на БДО се „случват“ по-голяма част от ярките сънища, които сме способни да запомним при събуждане.
Пенисът получава ерекция очаквайки полово действие, заради някои нервни рефлекси стимулирани по време на БДО.
И при тази теория също има разногласия.

Според други теории, сутрешната ерекция се проявява при засилено желание за правене на секс и продължителна липса на сексуална партньорка, като цели да предотврати безсъние или е породено от обикновена мъжка гордост.

Това състояние не е нещо ненормално и ако имате добрият късмет, партньорката ви да е в настроение, дори може и да му се насладите.

[wp:svejo-net]

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz

Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com