Сутрешна ерекция

Тази публикация има 5 коментара

Много мъже я получават, но какво предизвиква сутрешната ерекция?
Малко от тях могат да си го обяснят, така че ето няколко факта, които да изчистят картината и да обяснят една от загадките на мъжката сексуалност.

Сутрешната ерекция е естествена реакция на организма, резултат от кръвообращението в тялото. Други сутрешни реакции при ставане от сън са: болки в мускулите и замъглено зрение.

Съществува твърдение, че сутрешната ерекция е в резултат на мокри сънища, което съвсем не значи, че отваряйки своите очи ще сте с усмивка на лице и потънали в блаженство. Всъщност, това състояние може да бъде доста дискомфортно и болезнено.

Въпреки, че се забелязва при събуждане, тя започва още по време на сън, което почти винаги се случва през нощта.

Има много теории, опитващи се да обяснят явлението. При една от тях се смята, че сутрешната ерекция се предизвиква от задържането на урина, състояние при което пълният пикочен мехур с цел да се предпази, отпуска урината към пикочния канал и това кара пенисът да получава ерекция.
Теорията свързана с урината е разбираема, но от научна или медицинска гледна точка е не се приема заради факта, че тялото има много други начини за справяне с това състояние.

Според друга теория се смята, че тя се дължи изцяло на мокри сънища и сексуални фантазии и е свързана с БДО ( бързо движение на очите (REM – Rapid Eye Movement)). Установено е, че по време на БДО се „случват“ по-голяма част от ярките сънища, които сме способни да запомним при събуждане.
Пенисът получава ерекция очаквайки полово действие, заради някои нервни рефлекси стимулирани по време на БДО.
И при тази теория също има разногласия.

Според други теории, сутрешната ерекция се проявява при засилено желание за секс и продължителна липса на сексуален контакт, като цели да предотврати безсъние или е породено от обикновена мъжка гордост.

Състоянието не е нещо ненормално и ако имате добрия късмет, половинката ви сутрин да е в настроение, дори може да му се насладите.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

5 Коментара за "Сутрешна ерекция"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
motorista
Потребител
motorista
2 години 8 месеца преди

Теорията, че се появява заради липса на секс е пълна глупост. Абсолютно винаги правя ли секс с жена ми вечер сутринта се будя надървен. И обратно ако не сме го правили по-дълго време почти не я получавам.

Хеви
Потребител
Хеви
2 години 8 месеца преди

Много е гадно да ти се приходи по малка нужда през нощта и да ти е станал. Сънено ти е а трябва да чакаш на светната лампа за се успокои и да си свършиш работата.

Venera
Потребител
Venera
2 години 8 месеца преди

Обожавам сутрешната му ерекция 🙂 Никога през деня не успява да бъде толкова твърд. Освен това и е доста по-издръжлив.
Според мен тя няма нищо общо с възбудата.

КарлосКнотс
Потребител
КарлосКнотс
2 години 8 месеца преди

Не знам какво имаш предвид под по-издръжлив, но аз обикновено издържам минута-две преди да свърша и често прибягвам до забавящ спрей. Ако имам късмета да ми пуснат сутрин, когато се будя с ерекция, мога да издържа до 7-8 минути.
Обяснявам си го с по-слабата концентрация и ниво на възбуда.

opiten
Потребител
opiten
2 години 8 месеца преди

Моята сутрин винаги като се гушне в мен и проверява. Усетили, че съм твърд винаги се възползва. Дори и когато не ми се иска много 😉

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Еректилна Дисфункция и Диабет

Еректилна дисфункция е проблем, проявяващ се при много мъжете болни от диабет. Вижте стратегии за предотвратяване, алтернативи за лечение и...

Затвори